Man is kleurenblind dus weet niet welke kleur stroom hij heeft

‘Het ziet er voor mij allemaal hetzelfde uit’

De 34-jarige Marcel heeft sinds kort groene stroom. Toch ziet hij er niks aan. “Ik ben kleurenblind, dus zie het verschil helemaal niet.”

Marcel doet het licht een paar keer aan en uit. “Precies hetzelfde als voorheen.” Hij doet z’n telefoon in de lader. “Ook hier zie ik geen enkel verschil. Het had net zo goed rode stroom kunnen zijn.”

Toch is Marcel blij dat hij is overgestapt. “Het is een stuk beter voor het milieu. Alleen ja: jammer dat ik er niets van zie.”

Het Zekergroen Energiecollectief van Consumentenbond en Natuur & Milieu levert 100 procent Nederlandse groene stroom. Samen overstappen naar een leverancier van het Zekergroen Energiecollectief maakt verschil. Schrijf je nu vrijblijvend in en ontvang een maatwerk aanbod. Zeg jij ja, dan regelen Consumentenbond en Natuur & Milieu jouw overstap.