3 tips om duurzaam te ondernemen met je vleermuisrestaurant

Je hebt sinds vorige maand een vleermuisrestaurant, maar je hebt één probleem: je hebt geen duurzaamheidslabel. Het is waarschijnlijk daarom dat alle klanten wegblijven. Hier daarom 3 tips om duurzaam te ondernemen met je vleermuisrestaurant.

Haal je vleermuizen uit Nederland

We zien vaak dat restaurants hun vleermuizen ingevroren en wel helemaal uit China halen. Nergens voor nodig. In Nederland stikt het namelijk ook gewoon van de gladneuzen en hoefijzerneuzen. Ja: ze zijn iets duurder, maar je doet de planeet een enorm plezier mee om ze gewoon lokaal te vangen. En niet onbelangrijk: de klanten waarderen het enorm.

Zorg voor diversiteit

Wat je vaak ziet bij vleermuisrestaurants, is dat ze wel praten over inclusiviteit maar er niet naar handelen. Bij 80% bestaat anno 2020 de hele menukaart nog steeds alleen uit watervleermuizen. Zoek verder dan je neus lang is, en voeg ook laatvliegers, grootoorvleermuizen en baardvleermuizen toe. Diversiteit is key.

Maak 10 procent van je winst over naar bestrijding van infectieziekten

Denk in goede tijden niet alleen aan jezelf. Als vleermuisrestaurant heb je ook een maatschappelijke functie, zeker omdat je bedrijfsvoering niet alleen maar positieve effecten heeft op de wereld. Maak daarom tien procent van je jaarwinst over naar de bestrijding van infectieziekten. 

Wil jij weten hoe je net als innocent en andere Nederlandse B Corps betekenisvol kunt ondernemen? Hoe deze bedrijven kijken naar groei? En met welke uitdagingen zij stoeien? Meld je dan nu aan voor het online seminar B together op donderdag 2 juli. Dan ga je in gesprek met toonaangevende Nederlandse B Corps als innocent, Tony’s Chocolonely, Dopper en MUD Jeans en kun je luisteren en vragen stellen over ondernemen met een missie.