Veel thuiswerkers sturen Tikkie naar baas vanwege extra gemaakte stroomkosten

Veel mensen die afgelopen maanden moesten thuiswerken sturen een Tikkie naar hun baas vanwege de hogere energierekening. Ze claimen de laatste tijd veel extra stroomkosten te hebben gemaakt omdat ze de hele dag thuiszaten.

“Telefoon en laptop, videobellen via de WiFi, de magnetron voor de lunch, de waterkoker voor thee, en de tv die onafgebroken Friends afspeelt omdat toch niemand echt oplet of je aan het werk bent…het loopt allemaal behoorlijk in de papieren”, vertelt de 28-jarige Sasha. “Het is allemaal tijdens werktijd, dus het lijkt me niet meer dan logisch dat mijn werkgever die kosten dekt.”

Ook de 33-jarige Gideon verhaalt in deze tijd alle stroomkosten op zijn werkgever. “Ik ben als manager van een supermarkt dan wel niet veel thuis, maar als je het licht vergeet uit te zetten, zijn het wel kosten die allemaal gewoon doorlopen.”

Het Zekergroen Energiecollectief van Consumentenbond en Natuur & Milieu levert 100 procent Nederlandse groene stroom. Samen overstappen naar een leverancier van het Zekergroen Energiecollectief maakt verschil. Schrijf je nu vrijblijvend in en ontvang een maatwerk aanbod. Zeg jij ja, dan regelen Consumentenbond en Natuur & Milieu jouw overstap.