Drugslab schrikt van eigen milieuschade en stapt over op groene stroom

Een drugslab in het Gelderse Heerde is weer helemaal bij de tijd. Het drugslab had een slecht imago in de buurt vanwege alle milieuschade die het aanrichtte, maar nu is de eigenaar overgestapt op groene stroom. “Je moet niet doof zijn voor kritiek. Het is 2020.”

“Het is in de basis natuurlijk allemaal niet even goed voor het milieu wat wij doen”, legt de eigenaar Barry H. (niet zijn echte initiaal) uit. “We gebruiken ontzettend veel stroom en dan nog al die afvaldumpingen op de Veluwe. Daarom zijn we sinds vorige week overgestapt op groene stroom. Op deze manier hopen we toch een beetje de sympathie van de mensen in de omgeving terug te krijgen.”

H. verwacht dan ook dat de buurt enthousiast zal reageren: “Ik kan niet wachten tot de buren het keurmerk op de garagedeur geplakt zien.”

Het Zekergroen Energiecollectief van Consumentenbond en Natuur & Milieu levert 100 procent Nederlandse groene stroom. Samen overstappen naar een leverancier van het Zekergroen Energiecollectief maakt verschil. Schrijf je nu vrijblijvend in en ontvang een maatwerk aanbod. Zeg jij ja, dan regelen Consumentenbond en Natuur & Milieu jouw overstap.