Nu Stijn een elektrische fiets heeft hoeft hij niet meer de kant van de wind op te fietsen

‘Kon vroeger alleen naar werk met oostenwind’

Toen de 32-jarige Stijn nog een normale fiets had, moest hij altijd eerst kijken hoe de wind stond. Pas dan wist hij welke kant hij die dag op ging fietsen. “Ik kon alleen naar mijn werk met oostenwind.”

Stijns werkgever besloot daarom een elektrische fiets voor hem aan te schaffen. “In Nederland hebben we toch vaak te maken met een westelijke stroming, dus soms zagen we hem hele maanden niet. Dan stond ie weer ergens op het strand.” 

Ook voor Stijn biedt zijn nieuwe fiets uitkomst. “Het is toch onhandig als je de hele wereld rond moet om weer thuis te komen.”

Liever ook ontspannen van  A naar B? QWIC ontwikkelt sportieve en comfortabele e-bikes die perfect zijn voor woon-werkverkeer of om mee te cruisen door de stad. Weten welke e-bike het beste bij jou past? Doe hier de test.