Wat zijn je mensenrechten als je je vrienden helpt verhuizen?

Verhuizen is in de kern mensonterend, maar dat betekent nog niet dat je al je rechten opgeeft zodra je toezegt je vriend Johan te helpen sjouwen. Sterker nog, deze rechten zijn verankerd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Verhuizende Mens (1948), waar sinds de coronacrisis een extra wetsartikel aan is toegevoegd.

Artikel 1
De verhuizende mens zal te allen tijde twee uur speling krijgen alvorens te worden beschuldigd van ‘te laat zijn’.

Artikel 2
Een ieder heeft recht op minstens één bakkie troost of Spa geel bij aankomst, een krentenbol of gebakje tijdens, en minstens toegang tot twee pizzapunten en een sixpack bij afronding van de verhuizing.

Artikel 3
Een ieder heeft het recht om minstens twee songs in de Spotify-playlist van Johans vriendin Anneke te slepen en een veto over een nummer uit te spreken, 2 (zegge: twee) indien het een nummer van Ed Sheeran betreft.

Artikel 4
Het is een ieder toegestaan het nut te bevragen van het verhuizen van de 6-delige wokset die sinds aankoop maar één keer gebruikt is door de verhuizer.

Artikel 5
Een ieder heeft het recht om de verhuisdag van een vriend minstens één keer per jaar te vergeten. Dit mag hem door vrienden niet kwalijk worden genomen en hij mag niet uit de Whatsapp-groep worden gegooid.

Artikel 6
In tijden van corona kan de vriend of vriendin in kwestie niet worden gedwongen om mee te tillen met een wasmachine. Het is namelijk niet mogelijk om afstand te houden terwijl de wasmachine omhoog wordt gehesen. Ook na corona mogen vrienden bezwaar blijven aantekenen.

Voordat je kunt verhuizen moet je veel regelen. Van hypotheek, verzekeringen tot verhuisdozen. Hoe regel je alles en waar let je op? Schrijf je nu in voor de gratis Verhuiscoach e-mails van de Consumentenbond. Zo kom je soepel je verhuizing door.