Lennart (25) had al 4 huizen kunnen kopen van z’n huur

De 25-jarige Lennart betaalt misschien iets teveel voor zijn studio van twaalf vierkante meter in het centrum van Leiden. Hij rekent uit dat hij van zijn huur inmiddels al vier huizen had kunnen kopen.

Lennart zelf ligt er vooralsnog niet wakker van: “Tsjah, met de kennis van nu zou je zeggen: had ik maar een huis gekocht. Of vier huizen dan. Vier huizen is natuurlijk beter dan vier huisgenoten. Maar goed: dat is achteraf praten.”

Toch ziet Lennart nu ook wel de voordelen in van vier huizen. “Afstand houden is natuurlijk makkelijker als je in je eentje vier huizen hebt, dan wanneer je een huurwoning deelt met vier anderen. Je hoeft dan ook geen plas-schema te maken. En je hebt vier tuinen in plaats van één balkon. Maar wat ik al zei: achteraf praten is altijd makkelijk.”

Je eerste huis kopen? Maak het jezelf makkelijk en ga naar de Consumentenbond voor eerlijk en deskundige hypotheekadvies. Zo maak je de juiste keuze over jouw hypotheek. Bereken hier hoeveel je kunt lenen.