Stel koopt huis om relatie te redden

Bij Josien en Sam is de prik al jaren uit de cola. Nu ze samen in quarantaine zitten, zijn de spanningen er niet minder op geworden. Alleen al de afgelopen maand hebben ze er samen én afzonderlijk drie keer over getwijfeld om uit elkaar te gaan. Toch wil geen van beiden de stap zetten. Het stel heeft daarom besloten om samen een huis te kopen en een hypotheek te nemen.

“Dan hebben we weer iets om over te praten”, denkt Sam. Ze zitten nu al langer dan een week op elkaars lip en staren hele dagen in stilte uit het raam. “Samen zoeken naar de beste voorwaarden, een realistisch maandbedrag. Iets waar je je samen zorgen over kunt maken. Ah, ik krijg er helemaal kriebels van!”, zwijmelt Sam. Josien kijkt hem verliefd aan: “Ik heb altijd gezegd dat ik later een hypotheek zou willen, dus toen Sam dit voorstelde was ik meteen om. 

“Ik denk dat hij een hele goede mede-verantwoordelijke zal worden”, zegt Josien stralend. “En bovendien: als je eenmaal samen zo’n belangrijke financiële beslissing hebt genomen, dan laat je het wel uit je hoofd om uit elkaar te gaan. Dan betaalt de een de hypotheek doordeweeks en de ander in het weekend. Dit is een droom die uitkomt.”  

Je eerste huis kopen? Maak het jezelf makkelijk en ga naar de Consumentenbond voor eerlijk en deskundige hypotheekadvies. Zo maak je de juiste keuze over jouw hypotheek. Bereken hier hoeveel je kunt lenen.