Cineville/YT

Problemen met je seksleven? Communiceer erover met de media

Veel stellen die lang samen zijn worstelen met een verminderd libido. Relatietherapeut Fiona te Haag ziet ze vaak in haar praktijk. Haar belangrijkste advies: práát erover. “Open en eerlijk communiceren met de media is echt key.”

Seks kan binnen een lange relatie zo vanzelfsprekend worden, dat partners vergeten hun verlangens te delen met honderdduizenden wildvreemden. Te Haag: “Laat je eerlijk je wensen en verwachtingen weten aan je Instagramvolgers? Die live-interactie is heel belangrijk. Vaak sputteren mensen dan tegen: alle lezers van de Linda weten toch wel wat ik lekker vind, is dan de logica. Maar op die manier wordt het juist een routine.”

Je fantasieën delen op Twitter is een goede eerste stap. “Dat advies geef ik vaak aan mensen die in mijn praktijk komen, en meestal heeft dat al binnen een paar dagen effect. Als partners dan eindelijk weer seks hebben gehad, kunnen ze na afloop niet wachten daar een interview over te geven met de Volkskrant.”

Te Haag wijst ook op een gediversifieerde mediastrategie om het verlangen terug te laten komen: “Denk bijvoorbeeld ook aan iets playbacken op TikTok voor je jongere doelgroep. Dat medium is echt in opkomst, daar moet je niet laatdunkend over doen. Als je merkt dat je je daar niet toe kan zetten, schrijf het dan desnoods op in je agenda: elke zondagavond om 7 uur een filmpje waarin je je libido bespreekt.”

Pas als dat allemaal niet helpt, adviseert Te Haag drastischer stappen: ‘Een documentaire is natuurlijk niet iets voor iedereen, maar als mensen het eenmaal geprobeerd hebben, is het vaak een seksuele openbaring. Ik wou dat ik verdiepende egodocumenten veel eerder had ontdekt, zeggen ze dan.”

Geef je vrienden en familie een toekomst cadeau met De toekomst: het boek


Uw reactie telt. Juist nu.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Je bent zelf een lege doos!? Wie zegt nu zoiets raars? En nu heeft jouw vrouw een rusteloos libido.

Ik wil me nergens mee bemoeien, hoor, maar ik vind het wel belangrijk dat je dit leest:

Daar moet een fluit in! Want in een lege doos zit sowieso geen muziek.

gravatar

Wij bij Veilig Plassen Nederland adviseren altijd dat je eerst van jezelf met houden voor je van een ander kunt houden. Verder is afwisseling heel belangrijk, bij voorkeur van jongs af aan met meerdere etnische groepen om het te leren, in verband hiermee komen er ook nieuwe wetten aan. Het blijft dus niet alleen bij het donorregister!

Blijf ons steunen voor gelijke rechten. Wij zullen ook blijven strijden voor meer immigratie bij een jaarlijkse toename van de wereldbevolking van 83 miljoen.

Dankzij uw steun.

Reageer