2M media/shutterstock.com

Hoe herken je wateroverlast?

7 signalen

Wateroverlast. Je hebt er vast weleens over gehoord. Maar hoe weet je of je er zelf mee te maken hebt? 7 signalen.

1. Je hebt een anker nodig om de bank op z’n plek te houden

Het lukt niet om tv te kijken omdat je hoekbank de hele tijd wegdobbert van het scherm. Er moet een anker aan te pas komen om om rustig Orange is the New Black te bingewatchen.

2. Een koi-karper probeert je schaaltje met chips op te eten

Je bent lekker aan het genieten van een schaaltje chips, maar een nare koi steekt met zijn doodse ogen en vieze lippen zijn muil in je Hamka’s. Scheer je weg koi-karper! Nee, hij hoort je niet.

3. Als je een krant op de grond legt kun je die daarna niet meer lezen

Van kranten die je op de grond legt loopt de inkt uit en in elkaar over en pagina’s zijn niet meer om te slaan. De krant is onleesbaar geworden.

4. Je appartement op twee hoog is ineens op de begane grond

Je appartement, dat zich altijd op twee hoog bevond, is ineens gelegen aan een rustiek meertje. Je stapt de deur uit en kunt zo naar de supermarkt zwemmen. Je hebt alleen geen voordeur, dus moet je voortaan door het raam naar buiten.

[vagekennis alt=1]

5. Je onderburen huilen onophoudelijk

Uit de woning onder je klinkt onophoudelijk gehuil. Heel vervelend, op de vloer bonken werkt niet, omdat door het geklots van water en het loeien der sirenes je klopjes niet worden gehoord.

6. Een smerige vlogger komt op een wakeboard door je straat gesjeesd.

Lachend, en met een go-pro om zijn pols is hij daar ineens in je straat: een vlogger op een wakeboard. Een vriend met een Range Rover trekt hem door het water. Zie je dit tafereel uit het venster dan weet je: ik heb wateroverlast.

7. Vochtigheidsindicator geeft aan dat je vochtige muren hebt

De vochtigheidsindicator in de slaapkamer geeft aan dat je muren wat aan de vochtige kant zijn.


Uw reactie telt. Juist nu.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hoe herken ik stikstof in mijn huis? Op Facebook las ik dat dat in de lucht kan zitten. En da’s toch heel eng? De naam zegt het al: stik-stof. Graag geen zure reacties.

Reageer