EURACTIV / YT

Welke onkostenvergoedingen heb je allemaal in de EU?

Europarlementariërs kunnen naast een salaris van bijna 9000 euro ook nog aanspraak maken op verschillende onkostenvergoedingen. Maar welke zijn er precies allemaal? Wij zetten ze nog een keer op een rij.

Alpacavergoeding
Europarlementariërs krijgen 450 euro per alpaca die ze in bezit hebben, als vergoeding voor het voedsel dat ze voor hun alpaca’s moeten kopen, zoals gras of hooi of quinoa of zo. Het Europees Parlement gaat uit van eerlijkheid: er wordt niet gecontroleerd of de Europarlementariërs die aanspraak maken op de alpacavergoeding daadwerkelijk een alpaca in hun werkkamer hebben.

Wasverzachtervergoeding
Europarlementariërs eten nogal eens kebab met knoflooksaus en dat kan lelijke vlekken op hun overhemden veroorzaken. Voor knoeiende parlementariërs is er daarom een wasverzachtervergoeding. Naar verluidt ontvangt Hans van Baalen 1200 euro per maand aan wasverzachtervergoeding. Hij ligt hiervoor onder vuur: hij zou het geld in werkelijkheid gebruiken om bitterballen van te kopen.

Declaratievergoeding
Het declareren van onkosten kan ook onkosten met zich meebrengen. Zo heb je een laptop met internet nodig om declaraties in te vullen. Daarnaast heb je een portemonnee nodig om bonnetjes in te bewaren. En waar hou je je portemonnee? Precies, in je broekzak. Broeken worden dus ook vergoed. De declaratievergoeding kan zo oplopen tot 700 euro per maand, in geld of in Hudson’s Bay-cadeaukaarten.

Onkostenvergoeding
Mochten Europarlementariërs op de een of andere manier alsnog kosten hebben gemaakt, dan ontvangen ze daarvoor een onkostenvergoeding. Deze onkosten hoeven niet te worden gespecificeerd.

[vagekennis ALT=1]


Uw reactie telt. Juist nu.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mijn woordenboek kent ook nog de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek, milieu-investeringsaftrek en energie-investeringsaftrek.
Vaagheid is ruim op voorraad.

gravatar

Ik heb voor de Europese Commissie gewerkt. De echte vergoedingen zijn nog vreemder:
– ontheemdingsvergoeding (omdat je niet meer in je ‘place of origin’ woont). Van belang is hoeveel km de place of origin van je werkplaats af ligt.
– kindervergoeding. 250 euor per maand per kind.
– familievergoeding. Ik meen ook 250 euro per maand (het voelde alsof je betaald kreeg voor je vrouw alsof ze een kind is en, come to think of it, voor mijn ex klopte dat ook wel. Bitch.)
– dagvergoeding. De eerste 6 maanden na de verhuizing. Dikke 30 euro per dag.
En ik betaalde 4% belasting; had een premievrij pensioen. Ziektekosten 75 euro per maand voor het hele gezin. Mijn netto salaris was 1500 euro HOGER dan mijn bruto salaris.

Reageer
gravatar

Bekijk deze video maar eens: 13.000 euro bijna NETTO per maand. En oja, ook nog eens GRATIS een vet pensioen.
En het zal ondertussen alleen maar erger zijn geworden.

gravatar

Oostblokkers zijn het ergste tegen hervormingen. Koeltoer van korruptie en graaierij, van die ‘arme’ mensen.
Maarja, ze krijgen niet ècht veel tegenwicht van hier.

gravatar

Ik ga in de commissie Keyboards praten over de grote armoede in ons land. Er is zelfs een Nederlandse vrouw die geen geld heeft voor een toetsenbord met hoofdlettertoetsen, terwijl ik maandelijks tweehonderd euro toetsenbordvergoeding. krijg.

Reageer
gravatar

Ja precies, dat droomde ik laatst ook!
Maarja, wat moest ik ermee? Begreep er niks van.

Latinie is toch al lang verzwolgen in zee?!
Waarom dan dit geneuzel?

gravatar

Corrie, ik weet niet of het nog lang waar zal zijn. De zonne-energie van het enorm groeiend aantal zonnecellen gaat niet voor nop.

gravatar

Naar alle waarschijnlijkheid komt er na de niet aflatende campagne binnenkort nog een Frans Timmermansvergoeding bij, om het uithoudingsvermogen voor de komende jaren hiermee te stimuleren.

Reageer
gravatar

De mannen krijgen een vergoeding van 2000 euro per maand voor bezoek aan de de Aarschotstraat (Rue d’Aerschot) en omgeving. Wij krijgen tot ons ongenoegen geen enkele vergoeding voor ons seksuele genoegen.