Party people studio/shutterstock.com

Waterschappen gaan rekeningpoepen invoeren

Mensen met een toilet opgelet! Het innen van de waterschapsbelasting gaat veranderen. In plaats van een vast bedrag per jaar moet je voortaan betalen per kilo die je doortrekt. Het zogenaamde rekeningpoepen.

“Als je 5 à 10 procent van de mensen op een ander moment laat doortrekken, scheelt dat een hoop drukte in het riool,” legt Marijn Hermans van de waterschappen uit. “En wij hebben veel minder kosten als mensen niet van alles doorspoelen zoals frituurvet, sanitaire middelen en goudvissen die Blubje heten. Met rekeningpoepen hopen we te bewerkstelligen dat mensen twee keer nadenken voordat ze doortrekken of überhaupt een drol draaien.”

Poepen wordt niet elk moment van de dag even duur. Tijdens spitsuren (net na de koffie en in de pauze van wedstrijden van het Nederlands elftal) wordt doortrekken zwaarder belast. “Op die manier willen we stimuleren dat Nederlanders gespreid gaan poepen. Op rustige momenten (vlak voor de koffie en tijdens wedstrijden van het Nederlands elftal) wordt de grote boodschap juist goedkoper.” Voor mensen met een onregelmatige stoelgang komt er een flexpoepabonnement.

Hermans denkt niet dat er ophef zal ontstaan over de maatregel. “We hebben het plan in aanloop van de verkiezingen aangekondigd, maar hebben daar weinig respons op gehad. We gaan er dus vanuit dat iedereen ermee instemt. Bovendien gaan we de extra opbrengsten investeren in infrastructuur, zoals extra lagen wc-papier. Het komt echt terug bij de gebruiker.”

Wil jij iets te zeggen hebben over hoe de waterschapsbelasting wordt verdeeld? Stem dan op 20 maart bij de waterschapsverkiezingen. Weten wat er speelt? Doe hier de stemwijzer.


Uw reactie telt. Juist nu.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat is het probleem? De drollen kunnen
gewoon als mest bij de kamerplanten en in de tuin gebruikt worden. Papier wel even in de oud papierbak! Na een weekje poepen in een emmer weet je beter!

emmer

Reageer
gravatar

Dan ga ik op mijn werk mijn fecaliën loodsen. En mijn gasten, die bij mij op visite komen, stuur ik naar het pompstation op de snelweg. Wat een koldervoorstel.

Reageer
gravatar

Wie gaat al die aanpassingen aan het riool betalen en hoe lang duurt het voor alle woningen in Utrecht weer aangesloten zijn op het riool? laat ze eerst het gasprobleem oplossen…

Reageer
gravatar

Laat die hele zindelijkheid training maar zitten. Schijt luier maar vol. Bespaard me een hoop centen. Onze uitwerpselen bewaren en deponeren we wel in Den Haag. “Bedankt kabinet” het volk wordt kaal geplukt. #moderneslavernij

Reageer
gravatar

Hang een plastic zak in toilet en deponeer alles bij het vuil dat een keer per twee weken opgehaald gaat worden. Verder hoe doet men dit in flats en verzorgingstehuizen een lachertje eerste klas.

Reageer
gravatar

Democratisch poepen NU. Laat u tijdig voorlichten en maak kans op een voordeelbon. Of doe mee met onze prijsvraag en win een gratis iPhone.

gravatar

Van de week had iemand het over je eigen afvoer.
Hij vond de riolering eigenlijk ook niet meer van deze tijd.
Iedereen zou zijn eigen afvoer kunnen hebben net als zonnepanelen, zei hij.
Ik moest duidelijk maken waarom er deze publieke voorziening bestond. Hij keek beteuterd en was een beetje teleurgesteld dat ik hem niet begreep.
Privatisering.
Echt gebeurd.

gravatar

Hoe kan ik mijn koopgedrag plannen. Waar kan ik een flexverdrag krijgen. Ik heb een vastgesteld lastige darmen. Gek onderwerp maar ik zie er de hilariteit wel in

Reageer
gravatar

Nog erger, straks zitten ze op straat of in de bosjes te poepen!

Nemen ze een voorbeeld aan asielzoekers uit schijtlanden die het toilet niet snappen in AZC’s.

gravatar

Wat een kak zooi! Moet ik mijn 14 kinderen nu weer gaan aanleren om bij mijn lieve buurvrouw Corrie voor de deur te schijten. Of in haar GFT bak. We eten vegetarisch, prima mest voor die twee tulpen. Komen ze hopelijk dit jaar wel tot bloei.