Goed nieuws voor Abel Kamphuis. De student Bedrijfskunde hoeft vanavond niet zelf te koken, omdat zijn huisgenoot Bernard al een heerlijke salade heeft gemaakt. Bernard heeft de salade opgediend in het gootsteenputje.
“Hij heeft zich echt uitgesloofd dit keer”, constateert Abel bewonderend. “Moet je kijken: sla, sjalotjes, tomaat, mozzarella, olijven, en zelfs wat stukjes kip. Hmm, ook nog wat tandpasta, indrukwekkend hoor.” Door het gebaar van zijn huisgenoot heeft Abel nog lekker de hele avond de tijd: “Ach ja, dat is het chille aan dit huis. De ene keer kookt hij, de andere keer weer iemand anders. Ik laat morgen wel even wat pasta voor hem achter in de gootsteen.”
Haute cuisine en toch op alle fronten diurzaam, cradle to cradle en crab to crap en zo meer.
Met tikfouten, iuteraard.
Op straat is men pas genereus. Man, wat je op de stoep wel niet allemaal aantreft aan creatieve salades die mensen belangeloos achterlaten voor de hapgrage passant. Soms zelf met de verpakking er nog half omheen. Wie zegt er dat we in een egocentrische maatschappij leven?
Samen delen.