Weet je wanneer je echt makkelijk rijk was geworden?

Weet je wanneer je rijk was geweest? Als je in 1636 honderd gulden had geïnvesteerd in tulpenbollen, en ze had verkocht in 1637, net voordat de zeepbel knapte. Als je vervolgens tot 1720 (en geen jaa
Word nu Vage Kennis voor onbeperkte toegang. Of registreer je als gast. Log hier in als je al Vage Kennis bent.

Uw reactie telt. Juist nu.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Je was slim geweest als je nooit op internet was gegaan. Nu zit je je tijd te verdoen met het checken van deze reactie, waar niemand wat aan heeft. In die tijd had je een brandnetel uit je tuin kunnen wegschoffelen. Of ‘hoi’ kunnen zeggen tegen een voorbijganger.

Reageer
gravatar

Het gaat om goed beleggen. En als er eigenlijk geen geld meer is vanachter uw beeldscherm digitaal met het geld van anderen te gokken tot zij en het casino zelf eraan gaan. Dan bent u al binnen!

Dít is de beste tijd om steenrijk te worden.

Reageer
gravatar

Wat voor dom artikel is dit nou weer? Dit kon je toen toch niet weten? Achteraf is altijd makkelijk praten. De enige manier om echt rijk te worden is aan ons voorbij gegaan en dat was de 80 jarige oorlog. Als je toen op precies de helft had gewed op “het duurt nog 40 jaar”, dan was je binnen.

Reageer
gravatar

Ik herinner me de Franse tijd toen Napoleon op zou trekken naar Rusland. De in Zeeland gelegerde officieren voelden de bui al hangen en wilden ervan af, en ze kochten zich uit. Iemand die wat krap zat, nam de officierstitel over voor het geld en trok naar Rusland op met Napoleon. Napoleon verloor in de slag aan de Berezina, misschien wel doordat zijn officieren allemaal leken waren, maar hij overleefde en liep van Rusland terug naar huis om zijn boerderij die hij met zijn loon kon opbouwen Berezina te dopen. De boerderij staat er nog.

gravatar

Nou?
Nou?!

Nou?
Nou?!

De calvinist moet je telkens weer uitleggen als het een grapje is.
Ik bedoel met herschreven natuurlijk: destijds op het slagveld dat ‘voorbestemd’ was in het voordeel van Napoleon.
Iedere keer is iedereen weer zodanig gefascineerd door een soort fascisme waar geen enkele andere informatie tot doordringt dat hun hier en nu al tot in de kern is vervalst.

En weer de censuur.

gravatar

Even een statistische voortgangsmelding: bij recente frequentiemetingen valt op dat de Maitreya (voorheen vanuit Zeeland sterk gefocust op ethische, sociaal/ideologische aspecten) zich de laatste tijd meer op algemeen maatschappelijk terrein begeeft. Hij geeft daarmee impliciet aan ook voor alledaagse problematieken in en aanspreekbaar te zijn. Als hij nu ook nog zijn visie op “de Nederlander’ wat minder generaliserend kan structureren, dan ligt de weg open naar meer algemeen maatschappelijke erkenning van de nieuwe Boeddha. Om mani padme hum.