Bron: Wikimedia CC - Anton Holoborodko & Raimond Spekking

Russisch leger dreigt met vijandige overname AkzoNobel

Gewapende mannen gesignaleerd bij hoofdkantoor

AkzoNobel komt mogelijk in handen van het Russische leger. De strijdkrachten hebben het verf- en chemieconcern gedreigd met een vijandige overname. Bij het hoofdkantoor in Amsterdam zijn al zwaarbewapende, gemaskerde mannen in groene uniformen gesignaleerd.

De poging om AkzoNobel te annexeren komt niet als een verrassing. Het leger probeerde de afgelopen maanden al om het bedrijf via een regulier overnamebod in handen te krijgen. Dat werd door het bestuur echter afgewezen, omdat het bod ‘ongevraagd’ was.

Beursanalist Corné van Zeijl ziet het somber in voor de multinational: “AkzoNobel is geen lid van de NAVO, dus als de Russen het hoofdkantoor binnenvallen hoeven Nederland en de andere bondgenoten niet in te grijpen. Zelf heeft het bestuur de afgelopen jaren meer in verf geïnvesteerd dan in defensie, dus dan heb je geen schijn van kans als de Russen een meerderheid van de aandelen in handen proberen te krijgen.”

Van Zeijl ziet nog maar één mogelijke oplossing: “Als minister Kamp een wettelijke bedenktijd van een jaar invoert, dan kunnen de pro-Russische aandeelhouders weinig beginnen.”

In de Russische media wordt de aanwezigheid van de strijdkrachten bij het hoofdkantoor in alle toonaarden ontkend. Volgens Russia Today zijn de gewapende mannen ‘elementen van de fascistische Raad van Commissarissen’ van AkzoNobel.


Uw reactie telt. Juist nu.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hmm, het kijkt erop dat Ru zijn visioenen naar eer en geweten interpreteert en begint op te schrijven: bijna goed.

Die gasten staan namelijk voor de poort i.p.v. erachter. Binnen een uur zal er wel een busje van politie met twee agenten langskomen om die twee achterlijken naar een geldig identiteitsbewijs en een toeristenvisum te vragen, want ik heb ze net gebeld.

Reageer
gravatar

Denk dat ze eerder uit zijn op een markt monopoly in “groen”. Hoewel ze richting Oekraïne ook verrassend hebben aangevallen op de sector “wit” destijds; daar zullen ook een paar busjes Flexa voor nodig zijn geweest.