Artsen met Grenzen niet naar Pakistan

“We willen graag helpen, maar er zijn grenzen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En gelijk hebben ze, dat ziek zijn ging alle grenzen te buiten. En waar moesten ze zo nodig weer ziek worden? Juist, in Allochtonie! En wij maar de door ons zo duur opgeleide artsen daarheen sturen. Godsgeklaagd is het… What’s next? Sturen we de door ons bedongen mensenrechten ook die kant op? En wij dan? Straks is het op en dan zitten wij zonder rechten!

Reageer
gravatar

Het wordt inderdaad tijd, dat in de geneeskunde eindelijk eens grenzen worden getrokken. Zie mijn bericht negen.

Over de zeer besmettelijk ziekte neoplasma malignum wildersum *) hoor ik maar weinigen in dit verziekte land. Dat durf ik zonder meer ziekelijk te noemen.

*) Kankeren over alles wat goed en rechtvaardig is geregeld in ons land.

Reageer
gravatar

@Moosje, Zardari 8: Als ze via ‘t Suez-kanaal drijven, komen ze langs Somalië, daar zitten onze en andere europese marines toch al. Zou ‘t niet een mooie daad van medemenselijkheid zijn ze daar aan land te helpen komen?
Bovendien Somalië, daar gaan zoveel mensen weg, daar is vast nog wel wat ruimte.

Hier moeten de partijen ‘t toch snel over eens kunnen worden. Misschien kan dhr. G.W. uit V. met deze daad van liefde de komende dagen zelf nog in z’n preventieve gezondheidszorg voorzien?

Reageer
gravatar

Gezien het feit dat een substantieel deel van de Pakistaanse bevolking nu langzaam richting Europa drijft, acht ik het raadzamer dat de organisatie ‘Artsen met Grenzen’ blijft waar ze zitten.
Wellicht kunnen ze alvast wat preventieve gezondheidszorg loslaten op dhr. G.W. uit V. die zich, met een vloedstorm aan richting Europa drijvende Pakistaanse moslims, ongetwijfeld niet al te lekker voelt.

Reageer
gravatar

Ik heb mijn ambtenaren opdracht gegeven grensgevallen per geval te bekijken. Kan de patiënt die de grens haalt dan op hulp rekenen? Neen, de patiënt is immesr niet ziek genoeg om niet de grens over te gaan: in principe hebben alleen díe patiënten recht op hulp die niet in staat zijn zélf op eigen kracht de grens te halen.

Buiten dat moet de patiënt eerst een eigen risico van minimaal 300 euro betalen en 750 euro administratiekosten en 150 euro aan zegelkosten aleer hij als eerste maatregel een anti Mexicaanse griepprik krijgt: wij willen niet dat de geneesheren de blafhoest krijgen, natuurlijk.
Alhoewel wij nog een ruime voorraad hebben, lijkt het ons niet opportuun voor deze griepprik 75 euro te vragen en 120 euro leges.

Dus geeft allen met ruime beurs opdat ook uw gift een goede bestemming krijgt!

Reageer
gravatar

Dat is hun keuze, zolang ze zich maar wel bewust zijn dat de eerste hulporganisaties die in Pakistan arriveren van de regering een gratis kilo plutonium krijgen (zolang de voorraad strekt).

Reageer
gravatar

Heel goed. Die arme artsen hebben ook rechten.
Hier in Nederland kun je maar beter niet ziek worden in het weekend. Ziek worden in het buitenland, soms ook nog in het weekend(!), gaat alle perken te buiten.

Reageer