2009 opnieuw een extreem weerjaar

Nog nooit eerder zoveel gemiddelde temperaturen

Het afgelopen jaar was opnieuw een jaar van weersextremen. Nog nooit eerder werd in een jaar zo vaak exact de  gemiddelde dag- en nachttemperatuur gemeten als in 2009. Dit alles blijkt uit het onlang
Word nu Vage Kennis voor onbeperkte toegang. Of registreer je als gast. Log hier in als je al Vage Kennis bent.

Uw reactie telt. Juist nu.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mag aannemen dat dit rapport voldoende geperenrereviewed is. Want een wetenschappelijk rapport dat niet 100% te vertrouwen is pikt mini-ster Cramer niet meer.

In mijn regio hadden we 4 duin- of beter hei- en bosbranden. Die kwamen exact om het juiste moment om dalen in de CO2-grafiek op te vullen. Het kost een paar bomen, maar dan heb je ook wat.

Reageer
gravatar

Schrijver Belcampo schreef ooit een verhaal over een professor in de statistiek die op oudjaarsdag zelfmoord pleegde met het doel de zelfmoordstatiestiek voor dat jaar kloppend te maken. Dat zie ik professor Bokhoven nog niet klaarspelen

Reageer
gravatar

@Jan. Ja, ja, daar krijg je nog een zware pijp aan te roken. Of beter, in de juiste sfeer blijvend, het is kwaad kersjes eten met Haes.

Reageer
gravatar

@Haes. Maar wat is de definitie dan van ‘befweer’? Zal wel heel persoonlijk zijn. Ik zal het woord toevoegen in mijn ‘lexicon van meteorologische uitdrukkingen”, direct onder ‘het pijpt regenstelen’.

Reageer
gravatar

@ Onkie Monkie: ik heb even met Bert Bokhoven gebeld en die bevestigt je vermoeden. Uit metingen is gebleken dat sinds het begin van de winter de zon iedere dag iets hoger is komen te staan.

Reageer
gravatar

@Jan Chagrijn. Wel bij de les blijven: cunnilingus is de wetenschappelijke naam van ‘befweer’. Maar ik heb nog nooit wolken (cummulus) die beffen gezien.

Reageer
gravatar

Verontrustend is ook het feit dat in 2009 de temperatuur geen enkele keer beneden het absolute nulpunt daalde.
En hebben ze wel goed naar de bewolking gekeken? Volgens mijn eigen optekeningen waren er nog nooit zo veel dagen met sluierbewolking. Dat wijst toch op een doorzettende islamisering van ons klimaat?
En dan het aantal dagen met ‘kutweer’ (cumulus cunnilingus), ongetwijfeld een record.

Reageer
gravatar

Het is mij wel eens opgevallen dat de zon in de winter lager staat dan in de zomer. Ik vraag me af of de zon door de klimaatverandering nu ook ‘s winters hoger komt te staan. Nu (in februari) lijkt die trend wel al bespeurbaar. Het is immers nog winter.

Reageer