De actie van Meat the Victims van maandagnacht was niet voor niets: door met 125 mensen het erf van een nietsvermoedende varkensboer binnen te dringen en vervolgens diens stal te bezetten heeft Bert ten Akel besloten vanavond kip te eten.
Opnieuw geheime beelden van slachthuis gelekt: hoe bewaken we privacy van varkens en koeien?
Opnieuw zijn er undercoverbeelden gelekt van dieren die op gruwelijke wijze worden geslacht in Europese slachthuizen.
Tips om te voorkomen dat ze je vlees afpakken
Ze komen je vlees afpakken. Mensen die zeggen dat ze het milieu of je gezondheid belangrijk vinden, maar ook mensen die zeggen dat ze het vlees zielig vinden.
Oom Theo stopt reserve-rollade in tas voor het geval er geen vlees is bij kerstdiner
Oom Theo staat in de gang te rommelen en stopt een mooi gegaarde rollade in een weekendtas.
Alternatief voor kerstpakket: ragout doneren aan een goed doel
Kerst staat weer voor de deur, dus deze week krijgen de meeste werknemers in Nederland weer een kerstpakket van de baas.
Identiteit van man (32) stort als kaartenhuis in elkaar na eten vleesloze maaltijd
Tijdens een maaltijd zonder vlees verloor de 32-jarige Richard Groenenhoven volledig de grip op zijn eigen identiteit.
Man bestudeert menukaart alsof hij iets anders dan biefstuk gaat bestellen
Dave zit met zijn vriendin en haar ouders in een leuk restaurantje in het centrum. Als de ober hem een menukaart aanreikt, knikt hij vriendelijk.
Slachthuis: ‘Het is niet alsof we biggetjes hebben gedwongen hun moeder levend te verbranden’
Het bericht dat dieren in Nederlandse slachthuizen levend worden gekookt en gevild, zorgt voor veel woede. Voor het […]
Gelukkig: door kweekogen en kweeksnuiten kunnen we nu ook kweekfrikandellen maken
De technologische ontwikkelingen op het gebied van kunstmatig vlees gaan heel snel.
Man eet nog maar 6 dagen per week filet americain want hij is nu flexitariër
Een duurzame leefstijl wordt steeds populairder.
Chocoladeverkoop loopt terug: Milka opent eigen slagerij
Milka trekt zijn conclusies uit de tegenvallende verkoopcijfers.
Man houdt opeens zielsveel van rabarber nu het de ‘Week zonder rabarber’ is
In de Week zonder Rabarber worden mensen aangemoedigd om minder rabarber te eten. Maar die boodschap is niet besteed aan de rabiate rabarberliefhebber Guus Michielsen.
Trend: minder praten over wel of geen vlees eten
Gesprekken over het wel of niet eten van vlees zijn niet langer de norm in Nederland. Met name in de Randstad is de trend om maar af en toe over vlees eten te praten duidelijk zichtbaar.
Kippen met tofusmaak gefokt om vegetariërsmarkt te veroveren
Een revolutie op de voedselmarkt: genetische ingenieurs van de Universiteit van Tokio is het voor het eerst gelukt om kippen met tofusmaak te fokken.
NVWA: ‘kipstuckjes’ gewoon een superstomme naam
De NVWA snapt niet dat mensen boos zijn over de beslissing dat de Vegetarische Slager zijn productnamen moet veranderen.
De natuur is wreed: honderdduizenden varkens gedood door vuur
De natuur is oogverblindend mooi. Maar de natuur kan ook verschrikkelijk wreed zijn.
Wetenschappers maken kweeksoja in laboratorium
Het is een groep wetenschappers in Ohio eindelijk gelukt om zelf soja te kweken in een laboratorium.
Leeuwen ontdekken dat ze de voedingsstoffen van een antilope niet nodig hebben
Een troep leeuwen in Botswana eet sinds vorige maand geen vlees meer. De troep is erachter gekomen dat ze de voedingsstoffen van een antilope helemaal niet nodig hebben.
Fijnproever eet alleen vlees als hij zeker weet dat het dier geleden heeft
Een stukje vlees bij het avondeten is voor veel mensen gewoon lekker, maar dat geldt niet voor Marten.