Dragana Gordic / Shutterstock

Dragana Gordic / Shutterstock

Kundige trudie: ik heb gisteren per ongeluk op een feestje al mijn malariapillen gebruikt en ik ga morgen naar een malariagebied. Wat moet ik nu doen?

Lieve Trudie,

Gisteravond was ik op een geweldig feestje en omdat ik zó opging in de feestelijkheden, heb ik per ongeluk mijn hele voorraad malariapillen erdoor gedraaid. Maar ik reis morgen alweer naar een gebied waar malaria voorkomt, dus ik heb die pillen keihard nodig. Heb heeeeerlijk geslapen, daar niet van, maar wat nu?

Liefs, Sjonko

Beste Sjonko,

Jammer dat je zo gulzig was met die malariapillen. Je weet alleen wat ze zeggen: wie de malarone te vroeg opmaakt, moet op de blaren zitten. Het is misschien bijgeloof, maar je zult zonder verdediging naar het gebied moeten gaan. De mug geeft, de mug neemt, misschien kom je goed weg. Volgende keer normaal doen!

Liefs, Trudie

Wel kundig advies? Je kan veel beter App de Dokter van Just gebruiken. Zo heb je meteen contact met een medisch professional en krijg je binnen 1 uur antwoord op je gezondheidsvraag. Waar en wanneer je wil: Just is je zorgverzekering zonder gedoe. Nog geen klant? Probeer de app nu 3 maanden uit. Just wat je nodig hebt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *