debatdirect.tweedekamer.nl

debatdirect.tweedekamer.nl

Beoogde ministers in sollicitatiebrief: ‘Ik ben asociaal ingesteld en doe dit in het eigenbelang’

Deze week zijn de sollicitatiebrieven van de beoogde ministers en staatssecretarissen gepubliceerd. In de brieven van beoogd bewindslieden valt te lezen wat hun motivatie is om te solliciteren naar een plek in het kabinet-Schoof. ‘Ik ben asociaal ingesteld’, schrijft iemand. ‘Ik doe dit in het eigenbelang’, aldus een BBB’er.

‘Ik heb echt een 12-tot-2-mentaliteit’, schrijft een andere beoogd minister. ‘Daarnaast ben ik typisch iemand die niet van de details is, maar ook zeker niet van de hoofdlijnen. Ik doe echt alles halfbakken. Bovendien ben ik niet bang om fouten te maken. Alleen zo kun je leren de volgende keer nog beter de mist in te gaan.’

Een ander beoogd bewindspersoon geeft te kennen minister te willen zijn voor alle Nederlanders. ‘Behalve voor vluchtelingen, moslims, klimaatactivisten, NPO-medewerkers en uiteraard Frans Timmermans. Ik wil keihard werken om het land verder achteruit te helpen.’

In sommige brieven staan nog wel wat wensen over secundaire arbeidsvoorwaarden. De meest genoemde voorwaarde onder PVV’ers? Efteling Premium van de zaak.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zo bont en dwaas als De Speld meestal is, verzinkt in het niets, als je vandaag de ‘kennismaking’ tussen mw Faber en een 2e Kamercommissie hebt gehoord/gezien. Gaat deze dame ons land (mee)regeren?

Reageer
gravatar

U bent in de war; de spamploeg uit Oosterveen werkt van 12 tot 2. Toch niks mee zo’n extra zakcentje en ze betalen altijd netjes op tijd.

Reageer