Studio Speld / shutterstock / Kolpakova Svetlana

Studio Speld / shutterstock / Kolpakova Svetlana

De Speld Delicious: Zo zet je in een half jaar tijd een heerlijk kerstdiner op tafel


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als je het in de supermarkt kunt halen is het sowieso meuk. Kom met een slager waar half Amsterdam Zuid minimaal 3 uur voor in de rij staat tegen prijzen waar een modaal gezin een maand van kan eten. Of een winkeltje van een niet in Nederland geboren ondernemer waar ze de exotische meuk verkopen. Met je supermarkt. Zeker groot geworden met sauzen uit een pakje?! Mijn zus en ik werden als kleuter soms dagenlang aan ons lot overgelaten omdat onze ouders in de keuken om met de hand traditionele gerechten stonden te maken van over de hele wereld. Als we geluk hadden konden we op het aanrecht klimmen om wat droog brood te bemachtigen. Een andere keer heeft mijn zus uit pure wanhoop een halve kilo artisinaal kalfsgehakt van een boertje uit Limburg zo rauw opgevreten. Of die rauwmelkse blauwschimmel mijn vader midden in de zomer op de fiets bij een boertje in Friesland is gaan halen. Daar was een gemiddelde LSD trip kinderspel bij, mijn moeder heeft twee van de vier overgebleven vingers aan haar linkerhand opgepeuzeld als snack tussendoor. Met je supermarkt.

Reageer