Shutterstock / tsyhun

Shutterstock / tsyhun

Hoe combineert Chris (32) zijn fulltime baan met microghosting, mansplaining en gaslighting?

De 32-jarige Chris werkt al een paar jaar fulltime als Financial Analyst, maar dat is niet het enige wat hij doet. Hij is ook fanatiek microghoster, mansplainer en gaslighter. Hoe combineert hij dat allemaal met zijn voltijdbaan?

“Als je mij 5 jaar geleden zou vertellen dat ik dit allemaal tegelijk zou doen, had ik je nooit geloofd”, vertelt Chris. “Maar het is gewoon vanzelf zo gelopen. Microghosting deed ik al op de middelbare school: stukje bij beetje liet ik aan vrouwen steeds minder van me horen, totdat slechts de mooie herinneringen van mij in hun gedachten voortleefden.”

Pas wanneer Chris gaat studeren, pakt hij ook het mansplaining op: “In werkgroepen merkte ik dat medestudenten, voornamelijk vrouwen, bepaalde zaken vanuit een verkeerd perspectief belichtten. Dat is helemaal niet erg en misschien zelfs wel nodig voor hun leerproces”, zegt hij. “En ik heb het zelf heel leuk gevonden om hen daarin bij te sturen, dat heeft denk ik altijd in me gezeten.”

Sinds kort moet Chris nóg een bal in de lucht houden, als gedreven gaslighter. “Ik merk dat ik wel eens kritiek krijg als ik dingen aan mensen uitleg, of als ik een keer een berichtje minder stuur. Maar ik ben niet degene die de zaken in eerste instantie verkeerd begrijpt, en mensen kunnen mij toch ook een bericht sturen?“, zegt hij. “Het is niet zozeer dat ik mijn baan, microghosting en mansplaining combineer met gaslighten. Mensen combineren het gaslighten met mij.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *