Shutterstock / VH-studio

Shutterstock / VH-studio

Eindexamenleerling Mitzi weet nog niet welke universiteit ze volgend jaar wil barricaderen

Het zijn spannende tijden voor de zeventienjarige Mitzi: niet alleen staan de eindexamens voor de deur, maar daarna moet ze ook nog bepalen waar ze haar educatieve loopbaan gaat voortzetten. Vooral dat laatste bezorgt de gymnasiumleerling kopzorgen, omdat ze nog niet weet welke universiteit ze volgend jaar wil barricaderen. “Er zijn nog meerdere universiteiten waar ik mezelf wel door de ME afgevoerd zie worden.”

Hoewel er twee grote kanshebbers zijn, is de definitieve beslissing nog allesbehalve gemaakt. “De UvA heeft met zijn locatie in de binnenstad wel echt een streepje voor op de rest”, vertelt Mitzi. “Je zit enorm centraal waardoor je in een mum van tijd op de Dam verder kunt protesteren. Om nog maar te zwijgen over de rijke historie van de UvA aan barricades. Aan de andere kant spreekt de Rijksuniversiteit Groningen mij ook aan. De stoelen in de studieruimtes zijn licht waardoor je die makkelijk kunt opstapelen en de tegels voor de deur kun je er lekker soepel uit wippen.”

Ook de Radboud Universiteit in Nijmegen behoort voor Mitzi nog tot de mogelijkheden, al ziet ze dat meer als een back-up plan. “Ik heb over Nijmegen toch het idee dat je iets verder van het vuur vandaan zit. Al is het zeker geen straf om daar de boel te versperren. Daarbij heeft de campus mooie grasvelden waar je goed een tent kunt opzetten. Dat biedt academische mogelijkheden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *