Shutterstock / Studio Speld

Shutterstock / Studio Speld

Spannend! Werknemers kledingbedrijf zijn benieuwd wat voor kerstpakket ze dit jaar mogen maken

De werknemers van dit kledingbedrijf zijn vanochtend vroeg vol nerveuze spanning naar de fabriek gegaan waar ze werken: vandaag komen ze erachter wat voor kado ze mogen maken voor het kerstpakket van de werknemers van sparerib-restaurant Bolcke Beer in Tilburg. “Zouden ze sjaals van ons krijgen? Of toch mooie paren sokken, die niet al te duur zijn omdat ons uurloon zo laag is?” vraagt werkneemster Aïsha zich opgewonden af.

Aïsha heeft de hele nacht niet geslapen. “Het zijn zulke bijzondere dagen altijd. Je mag ook altijd nóg eerder opstaan om die kerstpakketten in elkaar te knutselen. Er zitten wel eens jaren bij dat we ook nog eens een paar uur foute kersttruien mogen breien na werktijd. Zo lollig zijn die! Ik kan echt niet wachten.”

ASN bank zet zich in voor een leefbaar loon voor alle miljoenen werkers in de
kledingindustrie. Samen kunnen we het verschil maken. Help de kledingmakers, zet je handtekening.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Waarom landen instorten: Exorbitante schulden, problemen in de energiesector, corrupte politieke systemen, elites met waanideeën

https://www.frontnieuws.com/waarom-landen-instorten-exorbitante-schulden-problemen-in-de-energiesector-corrupte-politieke-systemen-elites-met-waanideeen/

De Atlantische slavenhandel bereikte zijn hoogtepunt aan het einde van de 18e eeuw, toen het grootste aantal slaven werd gevangen tijdens rooftochten naar de binnenlanden van West-Afrika. Deze expedities werden doorgaans uitgevoerd door Afrikaanse staten, zoals de Bono Staat, het Oyo rijk (Yoruba), het Kong Rijk, het Koninkrijk Benin, het Imamaat van Futa Jallon, het Imamaat van Futa Toro, het Koninkrijk Koya, het Koninkrijk Khasso, het Koninkrijk Kaabu, de Fante Confederatie, de Ashanti Confederatie, de Aro Confederatie en het Koninkrijk Dahomey.

Net als het Bambara-rijk in het oosten waren de Khasso-koninkrijken voor hun economie sterk afhankelijk van de slavenhandel. De status van een familie werd bepaald door het aantal slaven dat zij bezat, wat leidde tot oorlogen met als enig doel meer gevangenen te nemen. Deze handel bracht de Khasso in toenemende mate in contact met de Europese nederzettingen aan de Afrikaanse westkust, met name de Fransen.

Reageer