Pro Shots/Toin Damen & VH-studio/Shutterstock

Pro Shots/Toin Damen & VH-studio/Shutterstock

Nienke (19) gaat in haar tussenjaar een douche bouwen in Ter Apel

Deze maand is voor veel jongeren het begin van een studie of een nieuw studiejaar, maar niet voor schoolverlater Nienke. Nienke heeft besloten om zich in haar tussenjaar te wijden aan humanitaire hulp: ze gaat een douche helpen bouwen in Ter Apel.

Nienkes ouders zijn ook beiden vrijwilliger geweest in hun tussenjaar en inspireerden haar tot de keuze. “Mijn moeder heeft in de jaren ’80 een waterput gegraven in Somalië en mijn vader hielp de eerste school te bouwen in een klein dorpje in Burkina Faso”, zegt Nienke.

Toen Nienke zich begon te oriënteren op haar mogelijkheden om humanitaire hulp te verlenen, viel haar oog al snel op Ter Apel. “Natuurlijk zijn er over de hele wereld meer mensen in nood”, zegt Nienke “Maar je moet een keuze maken en dan ga je heen waar je voelt dat je het meest nodig bent.”

Samen met haar medevrijwilligers zal Nienke zich gaan storten op het bouwen van een douche. “Een goede basishygiëne is een voorwaarde voor goede gezondheid”, zegt Nienke. Ze hoopt een steentje bij te dragen om Ter Apel op de kaart te zetten als een leefbare omgeving. “En zo onder andere de babysterfte in het gebied terug te dringen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *