Inflatie: Kevin (6) verkoopt bekertjes ranja voor 4 euro op Koningsdag

Inflatie: Kevin (6) verkoopt bekertjes ranja voor 4 euro op Koningsdag

Inflatie: Kevin (6) verkoopt bekertjes ranja voor 4 euro op Koningsdag

De inflatie raakt ons allemaal. Zo ook de jonge Kevin (6). Hij heeft de prijzen van zijn bekertjes ranja voor Koningsdag aan moeten passen. De knul verkoopt zijn limonade op de kleedjesmarkt voor vier euro per bekertje.

Kevins ranja is traditioneel gezien een van de hardlopers op de markt in Uden. Of dat dit jaar nog zo is, moet nog blijken. Twee mensen lopen langs en schrikken zich rot als ze langs het kraampje van Kevin lopen en op een papiertje ‘Ranja vier euro (invlaatsie)’ zien staan.

“Ik zal het je heel eerlijk zeggen, ik kom hier al zo’n acht jaar bij Kevins kraampje en heb dit nog nooit meegemaakt. Het is van de zotte”, zegt een van de twee. De ander vult aan: “Kijk, wij snappen ook wel dat alles duurder is tegenwoordig, en voor Kevin is de inkoop ook duurder natuurlijk, maar dit is wel heel veel geld. Begrijp me niet verkeerd, Kevin heeft echt heerlijke ranja, maar wij moeten ook aan onze portemonnee denken.”

Kevin zelf is zich van geen kwaad bewust: “Mensen moeten niet zo zeuren, ik verkoop ook gewoon zelfgebakken cupcakes voor 10 euro per stuk.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat in het artikel niet staat vermeld, is dat bij de prijs van de limonade een glas van Action, een citroen van Aldi en een servet van Hema is inbegrepen. Kijk maar eens goed op de foto.

Reageer
gravatar

Waarom wordt dat schattige meisje naast Kevin niet genoemd in het artikel? Ondanks dat zij de limonadesiroop moest aanlengen met leidingwater en de glazen moet vullen.

Mijn conclusie is dat Jaap van de Venis, de schrijver, een vrouwenhater is.

Reageer
gravatar

Enkele republikeinse statistici hebben bedacht dat de enorme liefde van mijn onderdanen voor mij, hun staatshoofd, is afgenomen tot een historisch dieptepunt.
Wat een kwats, alsof mijn volk niet meer zou weten dat ik elke minuut van dag zwoeg voor hun welzijn en welvaart.

De werkelijkheid is dat mijn volk als vanouds onverminderd langs mijn glorieuze routes elkaar verdringen om een glimp van mij op te mogen vangen. Daarover kunnen mijn onderdanen vol trots lange tijd vertellen..

Reageer
gravatar

Heeft u nooit rekenen geleerd op school? Ieder van de twee kwam vier jaar langs het kraampje. En 2 x 4 = 8 Simpel als wat, toch?

gravatar

Goed plan van Kevin! En van de winst kan hij vanavond naar dat exclusieve concert van DJ Whiskas. Je weet wel, van “Als het aan de kat lag – RemiX”. Dé hit waar iedereen het nog steeds over heeft!

Uiteraard met trots gesponsord door HOY.

Reageer