Shutterstock / Africa Studio

Shutterstock / Africa Studio

Bekijk het positief: 24 miljoen kippen gaan iedere maand in Nederland dood aan iets anders dan de vogelgriep

De vogelgriep gaat weer rond in Nederland. Met de enorme aantallen kippen die maandelijks geruimd moeten worden vanwege een besmetting, is het moeilijk om niet droevig te worden. Toch moet je die cijfers ook relativeren: maandelijks gaan er in Nederland 24 miljoen kippen dood aan iets anders dan de vogelgriep.

“Als je leest dat er bijna 2 miljoen dieren zijn geruimd sinds de uitbraak van de vogelgriep in oktober, dan schrik je je natuurlijk rot”, aldus pluimveehouder Hubert de Groert. “Maar je moet je ook bedenken hoeveel dieren er níét dood zijn gegaan aan de vogelgriep. Maandelijks ruim 24 miljoen kippen gaan dood aan iets héél anders. Dat relativeert dan weer. Geen enkele reden om je somber te voelen.”

Wanneer is volgens jou de winter echt voorbij?
Zie resultaten


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *