Studio Speld/Shutterstock.com

Vriendin post foto waarop jij kotsend boven een emmer hangt omdat ze daar net zo goed op staat

Ai, dat is balen: je bent getagd in het verhaal van Milou, terwijl op beeld te zien is dat je in een emmer staat te kotsen. Gebeurde op een huisfeest, vorig weekend. “Het is inderdaad jammer dat mensen jou zien overgeven, maar aan de andere kant sta ik hier erg leuk op de foto”, legt Milou uit als je om opheldering vraagt. 

“Als je naast iemand bij wie het gal uit de mond stroomt op de foto gaat, zie je er relatief ook veel knapper uit, snap je?”, zegt Milou, die nu ook het aantal likes aan het tellen is. “Veel reacties, mooie engagement: deze doet het beter dan normaal. Waarom gun jij mij dat niet? Ik misgun jou toch ook niets?”

Je mompelt via de app nog iets over privacy en vraagt of die tag er misschien af kan, maar Milou legt uit dat iedereen je allang heeft herkend, en dat ze nu iets anders gaat doen. “Kijk, je hóeft het zelf niet te delen he, die foto? Heb je daar al over nagedacht?”

Via social media delen we behoorlijk wat foto’s en video’s, waar niet alleen jij maar ook anderen op te zien zijn. Dit kan nogal vervelend uitpakken. Voor iedereen die slachtoffer is geworden van online privacyschending staat er sinds 28 januari een enorm kattenbeeld bij Green at the Park in het Westbroekpark in Den Haag. Want niet alleen katten zijn de ultieme slachtoffers van het internet. Denk 2x na voor je iets deelt. 1x voor jezelf en 1x voor de ander.