NPO

Wat ze nu weer hebben verzonnen bij het Sinterklaasjournaal: vanwege een dodelijk virus is het spannend of de pakjesboot wel aan gaat komen in Nederland

‘Ieder jaar weer wat’Het is ieder jaar weer spannend of de pakjesboot wel naar Nederland komt, als je het Sinterklaasjournaal mag geloven. Het ene jaar is de pakjespiet vergeten de cadeautjes in te pakken, dan is het grote boek van Sinterklaas weer zoek, maar dit jaar zijn de makers van het journaal wel heel erg out-of-the-box gegaan. In de laatste uitzending voor de intocht worden kinderen banggemaakt met een scenario waarin de pakjesboot Nederland niet zou kunnen bereiken omdat er een dodelijk virus is uitgebroken.

Veel ouders hebben verontrust gereageerd, omdat ze de bangmakerij wel erg ver vinden gaan voor hun jonge kinderen. Ook zijn er mensen die dit scenario veel te onrealistisch vinden. ‘Daar trappen zelfs kinderen nooit in’, zeggen zij. Maar de overgrote meerderheid vindt het bewonderenswaardig hoe de redactie van het Sinterklaasjournaal zijn creativiteit ook dit jaar weer ten volle heeft aangesproken. 


“Ja het is wel weer leuk wat ze er nu weer van hebben gemaakt he”, lacht tv-recensent Angela de Jong bijvoorbeeld. “Ik heb daar wel bewondering voor hoor, ze maken het echt leuk voor de kleintjes. Kijk, wij weten natuurlijk allemaal dat het wel goed gaat komen en vragen ons van tevoren al weer af waar ze nu weer mee gaan komen, maar die kinderen zitten op de dag zelf echt in spanning.”

Dieuwertje Blok is echter minder zeker dat het allemaal wel goed gaat komen. “Jongens, ik denk dat we echt een probleem hebben. Waarom luistert niemand nou naar mij?” De uitzending van de Sinterklaasintocht zal morgen om 12:00 uur beginnen, naar verwachting komt de boot rond 13:00 uur aan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *