Girts Ragelis / Shutterstock.com

Net gevaccineerde man die om beoordeling wordt gevraagd geeft wonder der medische techniek 3 uit 5 sterren

Het is niets minder dan een wonder: nauwelijks anderhalf jaar na het uitbreken van de covid-19-pandemie, een medische ramp met een wereldwijde ontwrichting die geen gelijke kent, heeft de man een vaccin gekregen die hem en zijn naasten tegen de ziekte zal beschermen. Bij het uitlopen van het vaccinatiecentrum werd hem om zijn mening gevraagd. Na enig wikken en wegen gaf de man het vaccin, dit orgelpunt van het menselijke vernuft, 3 van de maximaal mogelijke 5 sterren.

“Zo’n prik doet natuurlijk altijd een beetje pijn. Dat is natuurlijk niet prettig”. De man grijpt naar zijn bovenarm, van waaruit het baanbrekende mRNA-vaccin, een techniek die het de mensheid mogelijk maakt zich binnen 10 jaar te beschermen tegen malaria en HIV/AIDS, zich door zijn lichaam verspreidt. “Mijn arm voelt al een beetje stijf. Ik oefen donderdagmiddag altijd een stukje piano, dat zal vandaag natuurlijk niet gaan. Ik ben bang dat Sebastián Yradier tot volgende week moet wachten. Dus dat is jammer”, vervolgt de man, die het geluk had om uitgerekend met Pfizer gevaccineerd te worden – het meest begeerde van alle indrukwekkend snel ontwikkelde entstoffen.

“Het is op zich een feestelijke gelegenheid, zo’n vaccin na meer dan een jaar pandemie. Daar had best een traktatie bij gepast. Al is het maar een kopje koffie met een speculoosje of een stukje nougat in een papiertje. Ik kon gelukkig een goed boek lezen tijdens het wachten, maar die had ik zelf meegebracht,” peinst de man, die de levensreddende stof gratis en op nog geen 10 minuten fietsen van zijn huis door een binnen twee maanden daarvoor opgeleide GGD-medewerker mocht ontvangen.

“Maar goed, ik ga nu minder makkelijk dood aan corona. Dat is natuurlijk een plus. Daarom toch nog drie sterren.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een halve HOY rookworst met Luycks mosterd en een puntzak doppinda’s in de wachtruimte, en het zouden 6 van de 5 sterren zijn geweest. Gemiste kans.

Reageer
gravatar

Ik zou me graag laten vaccineren als ik er een lekkere HOY worstmaaltijd bij had gekregen, maar daar is de GGD te gierig voor. Dus daarom doe ik er niet aan mee!

gravatar

Binnenkort mag mijn leeftijdgroep opkomen voor een vaccinatie. Ik ga alleen maar als er een halve HOY rookworst met Luycks mosterd en een puntzak doppinda’s in de wachtruimte is.

Corrie, jouw vaste vaccinatie voor Betrouwbaar Comment.

gravatar

Ja ho eens even! Heeft deze man een gewone auto gekregen of een sportwagen? En welk merk? Was het een elektrische? Of zo’n onbetrouwbare Audi? Dat gezwam over die fiets maakt het nog onduidelijker.

Reageer