Beeld: YT / NOS

Spoeddebat over bericht dat politiek te veel met zichzelf bezig is

‘Dit vraagt om grondige interne reflectie’

De Tweede Kamer komt terug van reces voor een spoeddebat.  Aanleiding is het bericht dat een overgrote meerderheid van de Nederlanders vindt dat de politiek te veel met zichzelf bezig is. Verschillende fracties willen daar op korte termijn met elkaar over discussiëren.

“Ik schrik van dit nieuws”, zegt PvdA-leider Lilianne Ploumen. “Dit vraagt om grondige interne reflectie. Ik wil dat we kritisch tegen het licht houden hoe wij hier in Den Haag werken. Het lijkt me goed als de Kamer daar onderling het debat over aangaat, maar ik wil ook van het kabinet weten hoe het naar deze kwestie kijkt.”

ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers vindt het een goede zaak dat de Kamer snel over het vraagstuk debatteert. “In de Haagse werkelijkheid kan het soms heel logisch lijken om bijvoorbeeld een spoeddebat te voeren, terwijl de gemiddelde Nederlander denkt: ‘ga liever mijn problemen oplossen’. Dat moeten we in dit huis met elkaar echt goed uitdiepen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

(。❤‿❤。) Looking for serious ⚡⚡ relationship that will lead to marriage(。◕‿◕。) ==>> b︆︆i︆︆t.︆︆ do/fKzMV

gravatar

Het is beter om de jongerenpartij van Thierry Baudet niet te consulteren. Dar geldt overigens ook voor bloot pianospelende latinist zelf.

Geert Wilders is geen partij voor overleg, want hij heeft geen partij. Niet voor jongeren en evenmin voor ouderen.

gravatar

Ik ben het helemaal met politiek redacteur Julius eens.
Het lukt echter niet met Rutte aan het bewind. De man is te veel met zichzelf ingenomen om zich met de bevolking bezig te houden. Hij zou er goed aandoen om in ieder geval de eer wel aan zichzelf te houden.

Reageer
gravatar

Misschien kunnen we meteen een debat over ‘vrijheid’ houden? Niet die oude van 76 jaar geleden maar iets actueel. Hugo bereid wel een toneelstukje voor.

Reageer