NOS

OMT: ‘Avondklok zou waanzinnig effect hebben gehad als-ie halfuur eerder was ingegaan’

'Erg jammer'

Het Outbreak Management Team heeft op verzoek van het kabinet onderzocht wat het effect is van de avondklok in Nederland. De conclusie is helder: de maatregel levert niets op, maar zou waanzinnig succesvol zijn geweest als-ie een halfuur eerder was ingegaan.

“De resultaten laten een enorm verschil in effectiviteit zien”, zegt OMT-voorzitter Jaap van Dissel. “Als we al om half negen hadden moeten binnenblijven, zouden we corona nu praktisch onder controle hebben. Dan had het kabinet dinsdag kunnen aankondigen dat de kroegen weer open konden en hadden we al die vaccins niet eens meer nodig. Maar helaas, de avondklok is om negen uur ingegaan. Nul effect, helemaal niks. Erg jammer.”

Van Dissel wijst erop dat een halfuur eerder ook voor de mentale gezondheid veel beter was geweest. D66 heeft Kamervragen aangekondigd.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De conclusie van dokter Van Dissel is onjuist volgens professor Lee Raar. “In plaats van een avondklok is een dagklok doelmatiger”, aldus de hoogleraar. “Thuis blijven tussen bijvoorbeeld 5:00 en 20:00 uur is ook goed voor het avondonderwijs.”

Reageer
gravatar

Dat ben ik met de professor eens. Virussen zijn overdag hyperactief. Ook virussen hebben daarom een goede nachtrust nodig. Dus ‘s avonds en ‘s nachts zijn ze minder of niet schadelijk. Dat is toch logisch.

gravatar

Beste Konformist, ik heb mijn verstoten kleindochter Corrie nooit over bomen horen praten. Ze geeft niks om natuur op de boomloze duinen van Duindorp na.
Ze is wel goed in het stelen van zilverwerk. Zelfs het boek vol zilverwerk van Kortjakje heeft ze gejat om het te gelde te maken.

gravatar

Misschien moeten we de zomertijd wat eerder in laten gaan. Oh ja en medische kontkapje verplicht stellen, of verbieden, dan zijn de IC bedden zo leeg. Dat is het enige dat telt.

gravatar

Laat die idioot alsjeblieft ongehoord verder zijn zakken vullen. Maar val ons er niet mee lastig. Het lijkt wel ongedierte tegen de herfst komen ze uit de grond.

Reageer