Jacob Lund/shutterstock.com

Stan heeft heel duidelijke mening over groep mensen waar hij niemand van kent

De 16-jarige Stan kent geen enkele Afghaan. Toch heeft hij een sterke mening over de 37 miljoen mensen die duizenden kilometers verderop wonen. “Allemaal uitvreters.”

“Ze zijn daar duidelijk niet in staat om hard te werken”, zegt Stan, die geen idee heeft van de klimatologische omstandigheden waarin Afghanen hun staat moeten opbouwen. “Het draait allemaal om mentaliteit, en dat hebben ze daar niet. Vandaar dat het zo’n bende is. Zou ons nooit gebeuren.”

Wereldwijd brengt ongelijke behandeling, discriminatie in alle vormen, mensen in beroering en beweging. Stories that Move, de educatieve online toolbox van de Anne Frank Stichting, leert jongeren kennis en vaardigheden om discriminatie tegen te gaan. Om één miljoen jongeren aan de slag te laten gaan met Stories that Move is de Anne Frank Stichting een crowdfundingactie gestart. Doneer nu via Gofundme