Number 10 - Flickr / Michael Tubi - Shutterstock

Johnson: ‘Brexit-akkoord is ondertekend door totale mafketel’

Britse premier voelt zich niet gebonden

Boris Johnson vindt niet dat hij de Britse handtekening onder het Brexit-akkoord met de Europese Unie hoeft te respecteren. De Britse premier zegt dat het document is ondertekend door een ‘totale mafketel’.

“Degene die dit akkoord namens het Verenigd Koninkrijk heeft gesloten is een onbetrouwbare flapdrol”, stelt Johnson. “Moet ik me er dan aan gebonden voelen? Dat zou wat zijn! We moeten zo snel mogelijk opnieuw gaan onderhandelen.”

De Europese Unie kan zich deels vinden in de analyse van de Britse premier. “Maar dat betekent niet dat de handtekening niet geldig is”, benadrukt Commissievoorzitter Ursula von der Leyen. “Als we moeten wachten tot de Britten iemand kiezen die ze allemaal op een rijtje heeft, komt er nooit een akkoord.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Beetje doldwaze kerel, die Boris. Altijd tegen de draad in, maar gelukkig wel een doorgewinterde neoliberaal die vindt dat de hardwerkende Britse bovenlaag flinke bonussen verdienen. Lijkt in dat opzicht op mij. Fantastische vent dus.

Reageer