Toverrijst! Eerst waren het gewoon korreltjes, maar eenmaal in een bord is het ‘De Ongeïnspireerde Rijstprut van Lars’

Tekst op verpakking Lassie-rijst maakt naam helemaal waar

Het is 18.30 in Huize Spongebob en student Lars doet zijn schort voor. In plaats van een koksmuts zet hij een tovenaarshoed op zijn hoofd. Zijn drie huisgenoten kijken in spanning toe hoe hij een pan met water vult en de gaspit eronder aansteekt. Ook de pit onder de ietwat ranzige wok zet hij in lichterlaaie. “Simsalabim!”, roept hij uit terwijl hij druk met zijn  schort heen en weer zwaait.

Uit een keukenkastje pakt Lars het pak Lassie Toverrijst en doet een deel van de inhoud ervan met een gracieuze handbeweging  in de pan. Hij pakt olijfolie en doet een scheutje in de wok. Uit de koelkast pakt hij een kiloknallerverpakking kipfilet, die hij door huisgenote Annelieke laat controleren. Ze concludeert: het is echt kip.


Lars gooit een verpakking waar ‘Thaise wokgroenten’ opstaat bij de kip. Hij doet er ook nog de inhoud van een pakje plus wat water bij. De keuken is inmiddels gevuld met rook. De spanning bij de drie huisgenoten stijgt tot ongekende hoogte.


Even later zien ze Lars uit de rook tevoorschijn komen met vier borden waar opeens een kleffe brij eten opligt. Hij verdeelt er met een paar sierlijke bewegingen nog een blikje ananas over. “Simsalabim!”, roept hij weer. Hij neemt z’n hoed af en hij maakt een buiging.
Z’n huisgenoten kijken vol bewondering naar de borden: eerst waren dit gewoon korreltjes en nu is het De Ongeïnspireerde Rijstprut van Lars! 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *