NOS Journaal / YT

Zo kun je verantwoord op de vuist gaan in het vliegtuig

Is het momenteel veilig om te vechten in een vliegtuig? De meeste experts geloven van wel. Als het vliegtuig over goede luchtcirculatie beschikt en jij je als dronken malloot aan de volgende veiligheidsvoorschriften houdt, is er niets aan de hand.

Was je handen voordat je op de vuist gaat
Handhygiëne blijft het allerbelangrijkst. Was daarom voordat je op de vuist gaat je handen met desinfecterende zeep. Geen zeep bij de hand? Dan kun je als dronken idioot ook gewoon even in je handen boeren.

Sla met je elleboog
Kan het wat jou betreft niet veilig genoeg? Deel dan geen tikken uit met je vuisten, maar met je elleboog. Niet ideaal, maar toch veel beter dan niets.

Kies de mensen met wie je gaat vechten zorgvuldig uit
Om zo verantwoord mogelijk te knokken, is het verstandig om een ‘bubbel’ te vormen van maximaal vijf mensen die elkaar op hun muil kunnen slaan. Als er eentje besmet raakt, kan de ziekte zich in ieder geval niet verder verspreiden. Let er wel op dat je mensen uitzoekt met wie je goed kunt opschieten, want het zijn de enige mensen die je verder nog mag zien op vakantie.

Mep met voorwerpen
Het coronavirus kan bijna niet worden overgedragen via oppervlaktes. Meppen met voorwerpen is eigenlijk altijd veilig. Kijk voor je op iemand gaat inbeuken of er handige hulpmiddelen in de buurt zijn. Kun je even niets vinden? Probeer dan je slachtoffer te wurgen met het zuurstofmasker onder je stoel.

Niet bijten
We zullen moeten accepteren dat het vechten in een vliegtuig gewoon niet zo is als voor de crisis. Het is bijvoorbeeld heel belangrijk dat je niet gaat bijten. Dat is jammer, maar het is even niet anders.

Vraag om de gegevens van je slachtoffers
De air marshall zal na afloop van de vechtpartij de namen van alle betrokkenen opschrijven om door te geven aan de politie die jullie na landing op komt halen. Vraag of jij een kopie van alle namen mag hebben. Mocht je later positief testen op het coronavirus, dan kun je iedereen met wie je geknokt hebt waarschuwen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik wil graag een kanttekening bij punt 2 plaatsen: de elleboog is meestal al volgehoest en geniest, ik zou adviseren uw slachtoffer zoveel mogelijk met de knie in het gezicht te raken, dat is veel hygienischer.

Reageer
gravatar

Zeker als beide piloten flink wat alcohol achter de kiezen hebben, is het aan te bevelen dat ze de beschikking hebben over twee paar bokshandschoenen. Hoe moeten ze immers met gekneusde handen en dichtgeslagen ogen het vliegtuig veilig besturen?

gravatar

Ik wel even de piloten PRIJZEN voor hoe zij beiden de kabine in stormden om eigenhandig de onverlaten onschadelijk te maken! HELDEN!

Gelukkig had een van de stewardesses nog een reservesleutel van de cockpit, zodat ze de duikvlucht konden herstellen.

gravatar

De gezondheidsvoorschriften om veilig een knokpartij op poten te zetten komt bij mij redelijk en doordacht over.

Misschien is het een goed idee om de voorschriften ook in te voeren voor knokpartijen overal.

Lijkt me lachen wanneer Irma (de doventolk) het op tv uitlegt. 😄😄

Corrie

Reageer