Dave Hewison Photography / Shutterstock

‘Nederlanders helaas te dom om mondkapjesplicht effectief te laten zijn’

Als ze zelfs in Amerika op meer plekken mondkapjes gaan dragen, waarom wij dan niet? Voorzitter van het veiligheidsberaad Hubert Bruls moet een beetje lachen om die vraag. “Daar zijn Nederlanders véél te dom voor”, zegt hij.

“Je moet je voorstellen: mensen moeten al anderhalve meter afstand houden”, zegt Bruls. “Als daar ook nog een mondkapjesplicht bij komt, moeten ze twee dingen onthouden. Je ziet het gewoon misgaan in die koppies: ‘huh, moet ik binnen anderhalve meter afstand van iemand blijven, zónder mondkapje??’ En dan moet je weer uitleggen: nee, je moet juist meer dan anderhalve meter afstand van elkaar houden. Heel moeilijk.”

Een mondkapjesplicht in openbare ruimtes zou betekenen dat je een mondkapje moet dragen als je je in een openbare ruimte bevindt. Voor Bruls zijn dat een paar stappen te ver: “Hoe leg je aan de mensen uit dat de winkelstraat inderdaad geen openbaar vervoer is, maar dat je er tóch een mondkapje op moet? Ík snap het wel, maar zo wordt het wel heel onoverzichtelijk. Volgt u het nog? Ja, u natuurlijk wel, ik ook, maar de rest van de Nederlanders he, daar zit het probleem natuurlijk.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wilders is tegen het mogelijk verplicht dragen van een mondkapje waar het moslima’s betreft. “Wat is de zin van een burka verbod als het dragen van een mondkapje in combinatie met die kopvodden wél wordt toegestaan?”, zo twitterde hij zich af.

Reageer
gravatar

Zouden we niet beter de mondpleisterplicht kunnen invoeren? Een volledig luchtdichte afsluiting van ieders mond, zodat alle Nederlanders gedwongen worden gebarentaal te leren. Het nieuwe normaal zeg maar.

Reageer
gravatar

Vergeet u er pok vooral geen op te doen als u gaat hardlopen, de hond uit gaat laten of gaat surfen op zee. Het leven van een bejaarde kettingrokende verklep hangt van u af.

Reageer
gravatar

Kan deze foto wel? Je ziet er namelijk een gekleurde Nederlander op die zijn mondkapje niet goed op heeft. En dan nog de titel eronder: ‘Nederlanders helaas te dom om mondkapjesplicht effectief te laten zijn’.

Dat is niet woke. 👇👇

Corrie.

Reageer
gravatar

Tijd dat het verstandige deel van de VS Nederland gaat nadoen.

Of een ander land, bijna elk land is goed.
Nouja, met een paar nadrukkelijke uitzonderingen, zoals Brazilië.