NOS / YT

RIVM: ‘Nooit bewezen dat mondkapje ook bij Nederlanders werkt’

Het RIVM blijft bij het standpunt dat mondkapjes in het openbaar niet nodig zijn. Het instituut wijst erop dat nooit is bewezen dat mondkapjes effectief zijn bij Nederlanders.

“Geen enkel onderzoek toont aan dat een mondkapje Nederlanders beschermt tegen het coronavirus”, zegt RIVM-baas Jaap van Dissel. Volgens hem heeft het ook geen zin om naar andere landen te kijken. “Misschien dat het in Oostenrijk of Taiwan werkt, maar daar wonen heel weinig Nederlanders. Dus dat zegt allemaal heel weinig.”

Van Dissel kan zich voorstellen dat bepaalde situatie denkbaar zijn waarin wel wordt overgeschakeld op een mondkapjesplicht. “Als in Nederland allemaal Fransen zouden wonen, zou ik zeggen: ja, goed idee. Meteen doen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hehe. Die vent heeft wel wat goed te maken. Gatverdamme wat praatte hij steeds naar de mond van Rutte. Terwijl op de site van het RIVM al die tijd ook de normale cijfers te vinden waren (de medewerkers bij RIVM deden dus gewoon hun werk) verstelde die baard steeds de halve waarheid (“zo en zo veel doden!”) zonder dit in de juiste context te plaatsen (het aantal doden is MINDER dan in 2014 of 2018).

Reageer
gravatar

Van Dissel heeft gelijk. Aan alle chirurgen en operatie-assistenten, toon moed en ga ervoor: afrukken die maskers! Allemaal schijnveiligheid! Jaap weet beter!

PS: niet iedereen met een baard is God.

Reageer
gravatar

Outbreak Management Team, met deze ridicule (dat is Frans meneer van Dissel) benaming weten ook heel veel Nederlanders niet meer waar ze aan toe zijn. Ik zie vooral veel Engelsen en Ieren in de plaatselijke supermarkt met een mondkapje winkelen. Ga eens lekker over in het Nederlands, ‘niets mis mee’ zeggen wij in het noorden. Al die aanstellerige uitdrukkingen, overgewaaid uit Amerika; helemaal niet nodig.

Reageer