Supamotion/shutterstock.com

Terug naar het oude normaal: ic-verpleegkundige draait nog maar 15 overuren

Het was de laatste periode alle hens aan dek voor ic-verpleegkundige Marjolein Battjes. Maar nu het aantal besmettingen daalt, gaat haar leven weer langzaam terug naar normaal. “Ik was eerst heel zwaar overwerkt, nu nog maar redelijk zwaar. Zoals vanouds.”

“Tijdens corona draaide ik zo 30 overuren per week”, vertelt Marjolein. “Dat was heel zwaar, omdat het werk niet alleen fysiek, maar ook emotioneel zo uitputtend is. Maar ik wil niet klagen hoor, het is heel dankbaar werk.”

Gelukkig voor Marjolein is alles nu wat meer terug naar normaal. “Ik draai nu soms nog maar 15 overuren in een week. Dat is echt een hele opluchting. Ik ben bijna weer zo overspannen als vroeger.”

Het initiatief van GeefeenOnderscheiding.nl zet zich in om alle zorghelden van de coronacrisis te bedanken en te waarderen voor hun inzet. Wil je ook een zorgheld waarderen? Bestel hier een medaille met jouw persoonlijke boodschap aan een zorgmedewerker in Nederland. Per medaille gaat er €5,- naar Stichting Zorg na Werk in Coronazorg (ZWIC).