Steeds meer groene energie uit woede opgewekt

Simpele uitvinding zet boosheid om in groene stroom

Toen een groepje studenten van de TU Delft het idee hadden bedacht konden ze niet bevroeden dat het zo’n succes zou worden. Met een simpel apparaat wordt steeds meer maatschappelijke woede omgezet in duurzame energie. 

“Even schreeuwen over de verlaging van de maximumsnelheid en je hebt zo weer een paar kilowatt opgewekt,” zegt uitvinder Jesse ter Hag. De ondernemer zegt dat met de woede van de afgelopen maanden er steeds meer duurzame energie wordt opgewekt. “We richten ons eerst vooral op boze klimaatontkenners, maar nu komt er elke keer een groep bij: boeren, bouwers, leraren en zorgpersoneel. Allemaal kunnen ze hun woede nu omzetten in duurzame energie.”

Het Zekergroen Energiecollectief van Consumentenbond en Natuur & Milieu levert 100 procent Nederlandse groene stroom. Samen overstappen naar een leverancier van het Zekergroen Energiecollectief maakt verschil. Schrijf je nu vrijblijvend in en ontvang een maatwerk aanbod. Zeg jij ja, dan regelen Consumentenbond en Natuur & Milieu jouw overstap.