AT5 / Youtube

Racismedemonstratie dwingt mensen om zich eindelijk uit te spreken over coronavirus

Door de anti-racismedemonstratie op de Dam van eergisteren kan Nederland er niet meer omheen: het covid-19-virus. Veel mensen maken zich zorgen.

“Als deze racismedemonstratie mij íéts heeft geleerd, is het wel dat covid-19 slecht is”, zegt de 25-jarige Bernard Joepkes. “Het treft mij niet direct, maar anderen wel. En daarbij: ik had net zo goed de risicogroep kunnen zijn.”

“In mijn omgeving zit het misschien ook wel, ik heb daar nooit over nagedacht’, zegt zijn vriendin Marieke Rundt. “Dat er doden vallen door het virus, ik wist het wel, maar ik trok het me nooit aan. Tot nu. Een, hoe zeggen ze dat in het Engels, ‘eye opener’. Goed dat dit thema eindelijk eens wordt besproken. En weet je, ik dacht altijd dat het mij niet aanging, maar toen ik die drukte op de Dam zag dacht ik: dit gaat ook over mij.”

Joert Ploegstra, die op het strand in Scheveningen in de zon ligt te bakken, spreekt ook van ‘een openbaring’. “Het punt is dat ik nu eindelijk voel, in mijn ‘heart of hearts’, dat dit een probleem is dat ons allemaal aangaat. We worden allemaal slechter van covid-19, of je achternaam nou Ploegstra is of Pietersen.”

Ook een man op een druk terras is de schellen van de ogen gevallen. “Zo’n virus, het is er, je weet het, maar je ziet het niet. Je voelt alleen de effecten ervan. Althans, je denkt altijd, dat overkomt anderen, maar nu voelde ik het zelf eens een keer. Dat is toch echt op het conto van zo’n racismedemonstratie te schrijven, dus: chapeau.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Spot on! De anti-racismedemonstratie op de Dam laat zien dat de demonstranten lak hebben aan de anderhalvemetersamenleving waarin we nu verkeren.

De walgelijke vertoning van de demonstranten zal niet als een anti-racisme betoging herinnerd worden
maar als een betoging waar demonstranten schijt hebben aan de maatregels die er zijn om te voorkomen dat Nederlanders besmet raken en doden vallen.

Hoeveel extra doden zullen ze op hun geweten hebben?☠️☠️

Corrie.

Reageer
gravatar

Verbazend dat een bepaald deel van de bevolking aanzienlijk meer problemen schijnt te hebben met een anti-racismeprotestatie in coronatijd dan met mensen die massaal naar het strand of naar het cafe gaan.