Shutterstock : Digoarpi

‘Demonstratie had beter paar maanden uitgesteld kunnen worden, tot begin december ofzo’

Er is veel kritiek op het solidariteitsprotest tegen institutioneel racisme dat gisteren plaatsvond op de Dam in Amsterdam. Volgens bepaalde critici op Twitter hadden de demonstranten beter een paar maanden kunnen wachten. “Tot december ofzo.”

Na de moord op George Floyd in de Verenigde Staten, voelden veel mensen de noodzaak om zich solidair te tonen en zich uit te spreken tegen racisme en ongelijkheid. “In principe goed”, stellen mensen met Nederlandse vlaggetjes in hun Twitternaam. “Maar had even gewacht. Als iedereen die boosheid even een paar maanden had ingehouden, had ik er ook achter kunnen staan. Begin december misschien? Ja, zoiets. Dat was beter geweest.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik sprak een toevallig passerende Coronavirus uit Amsterdam. Hij had met volle teugen genoten van het meedoen met het protest tegen discriminatie. Hij zei mij: “Wij van de familie Corona discrimineren
ook niet.”

Reageer
gravatar

Ja ja, probeer maar goed te praten dat afgelopen weekeinde er 5000 mensen op de Dam hebben gestaan omdat er in Amerika een zwarte man door politiegeweld is overleden. Dat kan een flinke opleving van besmettingen geven.

Blijkbaar gaan black lives in Amerika boven het leven van Nederlanders.

Corrie.

Reageer