De Speld / AH

Man die lekkernijen van over de hele wereld kan kopen kiest voor huismerk knakworsten

De supermarkt is een wondere wereld met exotische vruchten en verboden pleziertjes van over de hele wereld, zoals lychees, ‘ananas’, of Japanse rijstwijn. Gerald kiest vandaag uit dat overweldigende aanbod, uniek in de menselijke geschiedenis, een wonder der logistiek en vooruitgang, voor sommigen zelfs een decadente uitwas, een teken dat het hele systeem als een kaartenhuis in elkaar gaat donderen, de basis-merk knakworsten die uit een fabriek uit Oss komen. 

Je zou kunnen zeggen: zonde, want in deze supermarkt, deze cornucopia, verkopen ze bijvoorbeeld ook Italiaanse buffelmozzarella, Chinese szechuan-peperkorrels, of bananen uit het zonnige en vooral mooie Costa Rica. O god, wacht, is het omdat de man Gerald liever lokaal koopt, is hij een soort hipster met het duurzame hart op de juiste plek? Ja? Zit het zo?

“Zin in knakworst”, bromt de 46-jarige Gerald als antwoord. “Knakkers”, zegt Gerald tegen de kassière. Met een glimlach scant ze de barcode. “Lekker”, zegt Gerald, terwijl hij de 95 cent voor het blik afrekent.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als je even de moeite neemt om het etiket goed te bekijken, zie je dat het gaat om het product “varkens worst” van het merk KNAK, dat exclusief wordt verkocht bij Albert Heijn. Met andere woorden het is varkensvoer van de varkensvoerfabriek KNAK uit Emmen.

Reageer