Gigi MW / Youtube

Huisjesmelkers willen steunpakket voor studenten zodat die exorbitante huren kunnen blijven betalen

Een actiegroep van huisjesmelkers doet een dringende oproep aan de overheid om met een noodpakket te komen voor studenten. Volgens de huisjesmelkers is het van cruciaal belang om studenten financieel te ondersteunen, omdat studenten anders niet in staat zijn om exorbitante huren voor heel kleine kamers te betalen.

“Uit onderzoek blijkt dat studenten momenteel gemiddeld 530 euro per maand mislopen”, zegt huisjesmelker Antoine van Lippenberg. “Zelfs met steun van ouders wordt het daarmee vrijwel onmogelijk om mijn huur van 750 euro exclusief te betalen. En ik heb 12 kamers met studenten, dus reken maar uit wat voor financiële strop dit is. Wat moet ik doen? 500 vragen voor 6 vierkante meter? Straks moet ik weer gaan werken, hou op hoor.”

Ook huisjesmelker Melanie Fahrenheit maakt zich zorgen over de toekomst. “Studenten hadden het al niet makkelijk. Toegenomen werkdruk, stress en onzekere baankansen. Die coronacrisis kan de druppel zijn waardoor ze weer bij hun ouders gaan wonen. En wie is dan weer de dupe? Precies, de slapendrijkwordende Nederlander.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Misschien kunnen huisjesmelkers de hulp van Boomers inschakelen. Ze hebben wel iets met elkaar gemeen.

Boomers hebben gratis onderwijs gevolgd, de zekerheid op een vast contract, een uitstekend pensioen en een premie koopwoning.

Het zijn geldwolven met een grote bek. 💲💲

Corrie.

Reageer