Studio Speld / shutterstock.com

Sympathiek: man begint mondkapjeswinkel speciaal voor zorgverleners

Na een gewone mondkapjeswinkel, is in Amsterdam nu ook een mondkapjeswinkel speciaal voor zorgverleners geopend. De winkel is het idee van de 44-jarige ondernemer Evert van Driel. Hij wil met zijn winkel zorgpersoneel een hart onder de riem steken.

“Ik kan ‘s nachts niet slapen van de gedachte dat er zorgpersoneel rondloopt zonder de juiste bescherming”, legt Evert uit. “Daarom ben ik een mondkapjeswinkel begonnen waar je alleen iets mag kopen als je kunt bewijzen dat je bent ingeschreven in het BIG-register. Weet je: je doet wat je kunt in deze tijden.”

Met een prijs van twaalf euro per stuk zijn de mondkapjes wel wat aan de dure kant. “Ik heb alle mondkapjes ingekocht bij die andere mondkapjeswinkel, dus de kosten zijn ook heel hoog. Bovendien heeft iedereen in de zorg ze echt heel hard nodig. Twaalf euro voor een product dat je leven kan redden, dat is toch niet zoveel?”

Zorgverleners die zorg verlenen aan patiënten met het coronavirus nemen een risico voor de samenleving. Mochten ze zelf op de IC terechtkomen of eraan overlijden kunnen ze daar financieel door getroffen worden. Wil jij echt iets betekenen voor deze mensen? Geef hier voor zorgverleners.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *