Billion Photos/shutterstock.com

Man wint loterij en geeft geld aan topvoetballers die salaris moeten inleveren

De 36-jarige Pepijn Blokveld won vorige week het onwerkelijke bedrag van 90 miljoen in een loterij. Waar velen ervoor zouden kiezen om het geld zelf te houden, besloot Pepijn het weg te geven aan een goed doel. De volledige 90 miljoen zal gaan naar profvoetballers uit de Premier League die door de coronacrisis een deel van hun salaris moeten inleveren.

“Als webdeveloper heb ik een redelijk inkomen, ik kan het missen”, legt Pepijn uit. “Als ik dan hoor dat er voetballers zijn die tot wel 30 procent van hun salaris moeten inleveren, dan breekt m’n hart. Gelukkig won ik de jackpot en kon ik een steentje bijdragen. Hopelijk hoeft niemand z’n vierde huis te verkopen.”

Pepijn snapt dat zijn 90 miljoen slechts een doekje voor het bloeden is. “Hoeveel Premier League-voetballers kun je hiermee redden? 5, misschien 6? Maar goed: je doet wat je kunt. Over een tijdje is er weer een nieuwe trekking. Met een beetje geluk is de volgende winnaar net zo gul.”

De Eurojackpot staat op een duizelingwekkende 90 miljoen. Daarmee kun je veel voetbalspelers uit de brand helpen, maar ook heel veel andere leuke dingen. De trekking is vrijdag. Koop nu je lot.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *