NOS

As-Soennah moskee uitgesloten van Europees voetbal na gesjoemel met sponsorgelden

De Haagse As-Soennah Moskee mag de komende twee jaar niet meedoen aan de Champions League. De UEFA nam die maatregel omdat het salafistische bolwerk geen duidelijkheid kon geven over de herkomst van sponsorgelden.

De UEFA wil met de maatregel ongewenste buitenlandse beïnvloeding van het Europees voetbal voorkomen. “We willen alleen schoon geld in het voetbal. Geen geld dat misschien afkomstig is van een Koeweitse organisatie die in verband wordt gebracht met terrorisme. Dat hoeft ook helemaal niet. Haal je geld gewoon bij Gazprom.”

Bij de moskee wordt nu een leegloop verwacht. “Als ik op vrijdag niet in de Champions League kan bidden, dan hoeft het van mij niet”, zegt moskeeganger Saïd Mahrez. Al zijn er ook mensen die de omstreden moskee trouw blijven. Ali Bouheri: “Het blijft toch je moskeetje.”

Het bestuur van de moskee reageert gelaten op de straf. “Dit komt voor ons niet als een verrassing. De uitkomst van het onderzoek stond al vast. De UEFA wil ons er gewoon niet bij hebben.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Aha, nu weet ik waar al die zuchten van verlichting uit Eindhoven, Rotterdam, Amsterdam en Alkmaar vandaan kwamen. Ik kon dat tot op mijn landhuis horen. Ik zat juist met Eurocommissaris Hahn (Jo voor goede vriendinnen als ik) thee te leuten om te kijken of we niet een belastingvoordeeltje voor mij over het hoofd hadden gezien toen de exquise koekjes bijna van hun schaaltje woeien.

Reageer
gravatar

Allah zegt dat ze niet meer mee mogen doen met het vrijdaggebed.

En eigenlijk elk gebed, voor de duidelijkheid.

Ook geen allahakbartjes, insjallahtjes, …
Gewoon in de hoek gaan liggen en klep houden.

Met vriendelijke groet van Allah.

Reageer
gravatar

De Almachtige Vader zegt dat in ze in de Jozef-en-Mariiakerk niet meer mee mogen doen met het zondaggebed en eigenlijk elk gebed, voor de duidelijkheid. Ook geen schietgebedjes. Gewoon op je knieën zitten en je klep houden.

Met vriendelijke groeten van Jezus.