shutterstock.com

Onderzoek: mensen denken langer na over overstappen van bank dan het krijgen van een kind

Het is voor veel mensen een moeilijke beslissing: het overstappen van bank. Dat blijkt uit recent onderzoek van de Universiteit Apeldoorn. De resultaten wijzen uit dat mensen daar langer over nadenken dan over het krijgen van een kind.

Onderzoeksleider Bert Bokhoven licht de uitkomst toe. “Dat komt doordat de gevolgen heel groot zijn van het overstappen van bank. Je investeert bijvoorbeeld in één klap niet meer in fossiele brandstoffen. En het heeft grote impact op de identiteit van mensen als ze ineens duurzaam bezig zijn. Zo’n beslissing neem je dus niet zomaar even. Dat willen mensen eerst heel lang op hun to-do-lijstjes laten staan.”

De 31-jarige Anne heeft gelezen over het onderzoek en kan zich helemaal vinden in de uitkomst. “Ik overweeg al zeker 15 jaar om over te stappen. Een kind krijgen duurt maar 9 maanden. Dus heb ik dat maar gedaan.”

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Maak ook een duurzame keuze en stap over naar ASN Bank. Dat voelt goed. Zo maakt geld gelukkig. ASN Bank.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Bij de koffiehoek vinden we dat Corrie het negerkindje een CO2-neutraal oranje/rood eekhoorntje als knuffel moet geven. Woke!

gravatar

Net shag gehaald bij Albert Heijn, ik wachtte even omdat dat kind er stond die altijd zo op haar strepen staat voor niks. De volgende caissière stond tien minuten te praten met een klant en toen ik kwam was ze in de war. Ik moest een aantal keer herhalen wat ik wilde en was een beetje geagiteerd, ik zei je kijkt niet goed. Dat kind dat ernaast stond begon me te intimideren dat ik me moet ‘gedragen’ en dreigde met de politie omdat ik zo onbeleefd ben en stuurde me weg.

• Reageer
gravatar

Commercie betekent voortdurend stress scheppen om niks.
Stel je voor dat je alles bij je hebt wat er in je leven in de tijd moet worden uitgewerkt, maar dat je op de meest cruciale momenten steeds door een toevallige malloot wordt gesaboteerd. Dan weet je hoe de maatschappij in elkaar zit. De dood is een feest vergeleken bij die mensen die in hun klapstoeltjes in glazen bakken voorgelicht worden over onze cultuur. Entree is honderdvoudig verhoogd, daarom weten ze dat het goed is.

gravatar

Bekeer je, dwalende ziel, want kussen van stokken is de Heere geen welbehagen.
Neem ter bekering een abonnement op het Reformatorisch dagblad.