2shrimpS/shutterstock.com

Man weigert plastic tas bij supermarkt en brengt boodschappen één voor één naar huis 

‘Duurt wat langer, maar is beter voor het milieu’

Sinds de supermarkt waar Simon zijn boodschappen doet geen plastic tasjes meer meegeeft, is de 39-jarige aan het denken gezet over vervuiling. In eerste instantie leken papieren tasjes een goed alternatief, tot hij ontdekte dat die vaak ook niet echt duurzaam zijn. Simon wil geen risico lopen en brengt daarom tegenwoordig zijn boodschappen één voor één naar huis. “Dat duurt wat langer, maar het is beter voor het milieu.”

“Toen tasjes van plastic en papier geen optie meer waren, wilde ik een linnen tasje kopen. Die bleek weer door kindertjes in Bangladesh te zijn gemaakt. Nou, daar word je ook niet vrolijk van. Dus nu loop ik maar steeds heen en weer. Na 20 keer lopen voor de weekboodschappen ben ik ook niet meer bepaald vrolijk, maar ik doe er in ieder geval geen kwaad mee. En ik kan mijn sportschool-abonnement opzeggen.”

Je kunt ook duurzame impact maken door te bankieren bij ASN Bank. Vertrouw je geld toe aan de bank die uitsluitend handelt met respect voor mens, dier en natuur. Dus stap over op ASN Bank. Dan draag je direct bij aan een betere wereld.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een gewone boodschappentas, is dat wat ? Plastic zakken moeten we zorgvuldig bewaren, want de zeldzaamheidswaarde stijgt met de jaren. Rond 2050 moeten we de plastic zakken en zakjes zelfs in een kluis gaan bewaren.

• Reageer
gravatar

Misschien ben ik wel 20 en dan dus net 50, dus waar heeft u het over, tenzij u het over andere ontwikkelingen heeft, zoals:
– ##########
– ##
– #######