Studio Speld/shutterstock.com

Guido heeft een dak vol zonnepanelen én een bankrekening waarmee hij in fossiele energie investeert

Voor Guido uit Haarlem is duurzaamheid een thema dat steeds belangrijker wordt. Het nieuws over de klimaatcrisis is de 29-jarige dan ook niet in de koude kleren gaan zitten. Hij heeft meteen actie ondernomen en zijn hele dak vol laten leggen met zonnepanelen. “Daar mag dan wel iets tegenover staan”, vindt Guido. Daarom heeft hij zowel een bank- als een beleggingsrekening waarmee hij in fossiele energie investeert.

“Het moet natuurlijk wel leuk blijven. Als je jezelf ook toestaat om te genieten, hou je het veel langer vol. Laatst had ik een week geen vlees gegeten. Als beloning ben ik toen een weekendje naar Berlijn gevlogen. Het gaat om de balans.”

Over de vraag wat hij dan precies leuk vindt aan zijn huidige bank, moet hij even nadenken. “Het leuke is dat ik er niks voor hoef te doen. Ik heb net al die zonnepanelen het dak op moeten sjouwen. Nog meer verplaatsen zou geen pretje zijn.”

Wil jij ook op een makkelijke manier duurzame impact maken? Vertrouw je geld toe aan de bank die uitsluitend handelt met respect voor mens, dier en natuur en stap over. Dan draagt je geld direct bij aan een betere wereld.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *